logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Вранкић - амбасадор Јапана у БиХ Мотаи: опроштајни сусрет

Сарајево, 06.09.2011.

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Драган Вранкић  примио је у опроштајну посјету јапанског амбасадора у БиХ Футао Мотаија.

Јапански амбасадор Мотаи из Босне и Херцеговине одлази  након шест година,  а радио је три године као отправник послова и три  као резидентни амбасадор. Обострано је наглашена изнимно добра сарадња  за све то вријеме, а министар Вранкић је истакао  како је Јапан доказани пријатељ  БиХ те да је  изградњи добрих пријатељских односа надасве доприносио лично амбасадор Мотаи. 

Министар је, у име БиХ и своје, посебно захвалио народу и Влади Јапана, на свесрдно континуирано пружаној  помоћи БиХ у опоравку и реконструкцији  у цијелом пост-ратном периоду до данас. Изразио је жељу за унапрјеђивањем добрих односа двију држава као и заинтересованост, и потребу, БиХ за бржим и јачим привредним развојем, а с тим у вези  позвао Јапан да настави  с даљим кредитирањем различитих пројеката.

Амбасадор Мотаи казао је како је са задовољством пратио економски напредак БиХ, који је до  појаве свјетске кризе био евидентан, те пожелио да се БиХ врати том путу, а Јапан ће јој као и до сада  бити подршка./крај