logosrpacthrvdeacbosdeac

Вранкић:БиХ треба убрзати изградњу граничног прелаза Бијача

 Саопштење,05.07.2011.

Предсједник Управног одбора Управе за индиректно опорезивање, замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар  финансија и трезора Драган  Вранкић,  који је и на челу Одбора за праћење изградње четири дионице на аутоцести Коридор В.ц (дионице су предвиђене уговором са ЕБРД-ом), иницијатор је  данашњег  састанка у Сарајеву са представницима бх државних министарстава - Финансија и трезора, Комуникација и транспорта, Безбједности, Управе за индиректно опорезивање, Правобранилаштва  и ЈП Аутоцеста ФБиХ, а разговарало се о активностима на  дионици  Почитељ – Бијача (поддионица Кравице –Бијача)  и граничном прелазу Бијача.

С обзиром на преузете обавезе, а Споразум између Савјета министара БиХ и Владе Републике Хрватске о изградњи јужних граничних дионица аутоцесте Коридор В.ц и гранични прелаз Бијача је  парафиран  22. 02. 2011. године у Сарајеву, Република Хрватска изводи  завршне радове на том граничном прелазу,  док су радови од стране Босне и Херцеговине успорени.

Са тим у вези је закључено   да  стручни тим, састављен од  представника Министарства комуникација  и транспорта, Управе за индиректно опорезивање, ЈП Аутоцесте  ФБиХ и  пројектанта ИГХ, у наредна три дана сачини експертизу, са јасно  дефинисаним пословима и задацима за Управу за индиректно опорезивање  на граничном прелазу Бијача,   и  пословима и задацима за  ЈП Аутоцесте ФБиХ,  те да  предложе кораке потребне за убрзање изградње граничног прелаза Бијача и поддионице  Бијача – Кравица.

Савјету министара БиХ бит ће  поднесен извиештај о предузетим активностима. /крај