logosrpacthrvdeacbosdeac

Министарству финансија и трезора грант Краљевине Холандије за јачање капацитета

Саопштење, 16.06.2011.

Споразум  о бесповратном зајму у вриједности од 420.000 евра између Министарства финансија и трезора БиХ и Амбасаде Краљевине Холандије у БиХ потписали су, у Сарајеву 10.06.2011. године,  замјеник предсједавајућег Савјета министара  БиХ и министар финансија и трезора Драган  Вранкић и холандски амбасадор у БиХ  Сведер  ван Ворст тот Ворст.  

Министарству финансија и трезора БиХ подршку у јачању стручних и материјалних капацитета  Краљевина Холандија пружа већ другу годину. Овим споразумом  биће  финансирана два пројекта  с циљем развоја  “интегрисаног, функционалног и транспарентног информатичког система  за управљање  јавним улагањем” при Сектору за координацију међународне економске помоћи,  и   “софтвера  за  регистровање и  обавјештавање  о потписаним   међународним  споразумима” при Сектору за односе с  финансијским институцијама. Оба пројекта требају бити завршена до краја 2012. године.

Споразум о бесповратном зајму је додијељен Босни и Херцеговини као чланици Свјетске банке из   групе земаља коју предводи и заступа Холандија (Холандска конституенца). Узимајући у обзир повезаност наших двију земаља  очекује се обнављање овакве врсте сарадње и у наредним годинама.