logosrpacthrvdeacbosdeac

Потписан Уговор о подршци Аустријске развојне агенције (АДА) у износу од 200,000 евра

Саопшење,23.03.2011.године

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар  финансија и трезора Драган Вранкић у име Министарства финансија и трезора, и амбасадор Републике Аустрије у БиХ др. Донатус Коцк у име АДЕ (Аустријске развојне агенције) потписали су, данас су у Сарајеву, Уговор о подршци између Министарства финансија и трезора и  Аустријске развојне агенције (АДА) у износу од 200,000 евра.


Уговор ће омогућити унапређење Програма јавних инвестиција као главног инструмента за имплементацију Развојне стратегије БиХ/ Стратегије социјалне укључености и представља наставак одличне сарадње између Републике Аустрије и Босне и Херцеговине.

-Даљњим развојем Програма јавних инвестиција  уз подршку АДЕ омогућит  ће се усклађивање процеса планирања инвестиција с  процесом стратегијског планирања на разини БиХ, ентитета и  кантона. Успостављањем квалитетног сустава за идентификацију, приоритизацију и праћење имплементације развојних пројеката, Програм јавних инвестиција треба омогућити брже напредовање БиХ у процесу ЕУ интеграција, казао је Вранкић и захваливши  на потпори.

Амбасадор КÖцк је изразио задовољство „да Аустрија може  подржати БиХ у важној области, јер је Уговор важан за развој националне стратегије,” те додао,  како се након 15 година  успјешне сарадње  Координациони уред АДА у Сарајеву треба  затворити концем шестог мјесеца ове године.

Средства ће бити искориштена за наставак развоја Програма јавних инвестиција и обуку око 600 државних службеника за квалитетно дефинисање пројектних приједлога у складу са секторским, ентитетским и државним развојним приоритетима./крај