logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Вранкић посјетио Амбасаду Јапана у БиХ и уписао се у књигу жалости

Саопштење,23.03.2011.

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Драган Вранкић,  посјетио је, данас у Сарајеву,  амбасадора  Јапана у БиХ Футао Мотаиа и уписао се у књигу жалости, која је отворена у просторијама Амбасаде  Јапана у БиХ.

-„ У БиХ  смо дубоко дирнути  трагичним  посљедицама  разорне катастрофе која је погодила пријатељски Јапан.  Изражавам  искрену сућут обитељима погинулих  те дијелим суосјећање  солидарности и моралне потпоре са свима  који су погођени  тим трагичним дешавањима. Уједно, изражавам дивљење  и  дубоко искрено поштовање према  пријатељском народу Јапана,  који ово тешко вријеме  с огромним бројем  људских жртава и материјалне штете, настоји превладати уистину достојанствено и храбро и с великом одлучношћу. Народу Јапана, уз  захвалност  на  несебичном помагању  Босни и Херцеговини,  желим да што прије преброди трагедију и обнови земљу“, написао је  министар Вранкић.

Министар Вранкић је с амбасадором Јапана у БиХ Мотаием размијенио мишљења и информације  о актуелној ситуацији у Јапану, поготово посљедицама  изазваним  разорним потресом и цунамијем  те експлозијама у нуклеарним електранама. Истакао је  спремност БиХ да пружи помоћ   и  изразио очекивање да ће и велике  међународне финансијске институције Јапану пружити подршку  при ублажавању  материјалних штета.

Амбасадор Мотаи је захвалио на исказаном саосјећању грађана БиХ,  казавши „како је осјећај солидарности  јако важан и  то сазнање пружа додатну  снагу  јапанском народу“.