logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Вранкић разговарао са делегацијом ММФ-а

Саопштење, 10.02.2010.

Допредсједавајући Савјета министара и министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић  разговарао је са шефом Мисије Међународног монетарног фонда Костасом Христуом о макроекономској ситуацији у БиХ и извршењу буџета у 2010. години.

Саговорници су заједнички оцијенили да су институције БиХ извршиле све обавезе из стенд бај аранжмана, те да је извршење буџета институција БиХ у 2010. годину у складу са планираним.

Министар Вранкић информисао је делегацију Међународног монетарног фонда о посљедицима застоја у усвајању буџета институција БиХ. Саговорници су се сложили да је од изузетне важности брзо усвајање буџета институција БиХ за 2011. годину.

Разговарано је и о раду Фискалног вијећа БиХ, уз закључак да би Фискално вијеће БиХ требало представљати стратешко тијело за свеобухватне анализе и предлагање мјера за побољшање економског и фискалног амбијента у Босни и Херцеговини.

Посјета делегације Међународног монетарног фонда је техничке природе и представља припрему за четврти редовни званични преглед напретка по стенд бај аранжману, који ће бити извршен након упостављања Вијећа министара БиХ и Владе ФБиХ. (крај)