logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар финансија и трезора Драган Вранкић разговарао с Мисијом ММФ-а за БиХ

Саопштење, 25.08.2010.

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Драган Вранкић разговарао је, данас у Сарајеву, са шефом Мисије Међународног монетарног  фонда за БиХ Костасом Христуом (Costasom   Christuom) о испуњавању обавеза које је наша земље преузела стандбај аранжманом и  писмом намјера.

Министар Вранкић и шеф  Мисије ММФ-а за БиХ  Христу нагласили су још једном да сви нивои власти у БиХ  требају испоштовати зацртане политике из писма намјера, не само како би  била одобрена четврта транша  од око 38 милиона евра, већ што је посебно важно за  фискалну стабилност Босне и Херцеговине у будућности – биле би проведене  структуралне реформе.

На техничком нивоу данас је у току и  преглед  извршења буџета институција БиХ за 2010. годину те се  сагледавају пројекције за 2011. годину.  Износ  буџета  би требао бити на нивоу овогодишњег. Разговарало се и о  глобалном оквиру буџета  2012. - 2014. година.

Састанку је  присуствовао и резидентни  представник ММФ-а за БиХ Милан Цуц,

Мисија ММФ- а у БиХ борави од 18. овог мјесеца у оквиру наставка другог прегледа стандбај аранжмана.  Разговоре   наставља  с представницима  власти у Федерацији БиХ а завршни састанак биће одржан почетком идуће седмице.