logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Вранкић у посјету примио делегацију Њемачке развојне банке

Саопштење, 01.07.2010. 

Замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Драган Вранкић примио је  делегацију Њемачке развојне банке (КФW). Истовремено је ово  био  и опроштајни сусрет за директора Уреда КфW-а  у Сарајеву Гералда Кихнемунда, који након трогодишњег проведеног  мандата, почетком овог мјесеца, одлази из  Босне и Херцеговине.

Сарадња је обострано оцијењена успјешном и  с пуно разумијевања. Портфељ с пројектима   је мултипликован, констатовано је, и свеукупно износи 318.444.283 евра од чега 85.444.283 eвра гранта и 233 милиона евра кредита. 

Босна и Херцеговина и КфW  проводе  бројне  пројекте у нашој земљи  посебно с тежиштем  из области обновљивих енергија и заштите природног  околине.

Министар Вранкић захвалио је  Њемачкој влади, КфWу и посебно директору Кихнемунду, како на професионалном тако и личном залагању и подршци БиХ, те му пожелио успјех у даљој каријери.

На мјесто  директора Уреда КфW-а  у  БиХ долази  Стефан Леудесдорф.

Састанку су присуствовали и  представник њемачког Савезног министарства за економску сарадњу и развој Ролф Лерх и директор за земље Балкана ( БиХ, Црну Гору и Србију) Тина Бабо те сарадници министра финансија и трезора -  савјетник Петар Краљевић и помоћник министра Мирољуб Крунић.