logosrpacthrvdeacbosdeac

Чланови Савјета министара БиХ посјетили Рафинерију нафте у Броду

Саопштења, 25.6.2010 

Чланови Савјета министара БиХ посјетили су Рафинерију нафте у Броду с циљем упознавања о актуелном стању у овој рафинерији у свјетлу потребе доношења одлуке о измјенама и допунама Одлуке о квалитету течних нафтних горива. У обиласку Рафинерије нафте Брод учествовали су предсједавајући Савјета министара БиХ др Никола Шпирић, министар безбједности БиХ Садик Ахметовић, министар финансија и трезора БиХ Драган Вранкић, министар спољне трговине и економских односа БиХ Младен Зиројевић, министар комуникација и транспорта БиХ Рудо Видовић, министар цивилних послова БиХ Средоје Новић, као и министар индустрије, енергетике и рударства РС Слободан Пухалац и представници "Оптима групе".

 

Јуриј Белов, директор "Оптима групе" коју чине Рафинерија нафте Брод, Рафинерија уља Модрича, Петрол и Оптима група, представнике Савјета министара БиХ и Владе РС упознао је са технолошким процесом производње и инвестиционим плановима.

У Рафинерији је тренутно запослено 1 659 људи. Према усвојеном програму модернизације Рафинерије нафте у Броду у периоду од 2010. до 2015. године, за реконструкције постојећих објеката и изградњу нових технолошких постројења планирани ниво инвестирања је 530 милиона евра.

Предсједавајући Шпирић је на конференцији за новиаре, након обиласка Рафинерије, рекао да показатељи њеног пословања иду у прилог и служе Босни и Херцеговини када се обраћа међународним финансијским институцијама, јер ти подаци показују снажну подршку привредном расту и развоју БиХ. /крај-Служба за информисање ВМБиХ