logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Вранкић разговарао с потпредсједником Владе Црне Горе и министром финансија

Саопштење,24.06.2010.

-Све земље  регије  економски гледано  дијеле сличну судбину те је потребна међусобна координација како политика  тако и  инфраструктурних  пројеката, констатовали су замјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Драган Вранкић и потпредсједник  Владе Црне Горе и министар финансија др. Игор Лукшић, који, са сарадницима, борави у радној посјети Сарајеву.

 

Наглашено  је, да  без улагања у инфраструктурне пројекте  нема  напретка   за  земље ни појединачно  али ни раста регионално. С тим у вези  је једнодушно  оцијењено  да  заједнички наступи  на трећим тржиштима пружају пуно веће шансе  за успјех а  лакше отварају и  европске фондове.  Речено је да је  међусобна  сарадња,  почевши од прекограничне, могућа  у различитим областима.


Указано је и на потребу  усклађивања  прописа, посебно у области сузбијања сиве економије,  те склапања регионалног споразума, напомињући како  регионалне иницијативе не смију остати само слово на папиру већ их треба и операционализирати. 


Обострано је казано како отворених питања међу двјема транзицијским  државама  нема, да су односи добри и пријатељски  као и спремност  на размјену искустава и пружање  свеколике узајамне подршке и помоћи на евроатлантском путу./крај