logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Вранкић у Витезу на сусрету хрватских и бх. п

Министар Вранкић у Витезу на сусрету хрватских и бх. привредникa

Саопштење, 05.06.2009

Замјеник предсједавајућег Савјета  министара и министар финансија и трезора Драган Вранкић, на синоћњем скупу угледних хрватских и бх. привредника, одржаном у Витезу, у организацији Амбасада РХ у БиХ,  био је уводничар на тему „Што доноси станд бај аранжман БиХ са ИМФ-ом“.

Излагање замјеника предсједавајућег Савјета министара и министра финансија и трезора Драгана Вранкића објављујемо у цјелости:

Станд бај аранжман БиХ с ММФ-ом и утјецај на приватни сектор економије у свјетлу глобалне кризе

Домаћин сусрета био је амбасадор РХ у БиХ,   Тончи Станичић, који је казао како су се привреде и једне и друге земље, и Хрватске и БиХ, нашле у тешкој ситуацији, коју је, уз транзицију,  додатно оптеретила свјетска глобална криза.

„Заједно можемо пуно, а одвојено готово ништа“, казао је амбасадор Станичић, појашњавајући како је разлог окупљања хрватских и привредника из БиХ који сарађују са хрватским фирмама, покушај проналажења начина за још бољу сарадњу, на корист обје државе.

На сусрет с бх. предузетницима стигли су представници водећих хрватских твртки, а једнако тако, у Витез су стигли и представници предузећа из БиХ која су и до сада   сарађивала са хрватским тврткама.

Сусрет предузетника организован је у Конгресној дворани Франшизног центра БиХ, у оквиру манифестације Дани трговине БиХ, која се у Витезу одржава од 1. до 30. јуна ове године.

Након уводног излагања министра Вранкића, предузетници су исказали велико занимање за ову тему, тражећи додатна појашњења, која би водила ка бољем и успјешнијем пословању и сарадњи између двије државе.