logosrpacthrvdeacbosdeac

Министри Драган Вранкић и др.Божо Љубић разговарали с �

 

Саопштења (22.04.2008)

Министри Драган Вранкић и др.Божо Љубић разговарали с директорима ЕБРД-а

Спремност кредитирања приоритетних дионица на коридору „В ц“ изразили су представници Европске банке за обнову и развој (ЕБРД)- директор за Западни Балкан Цлаудио Виеззоли и директор Педставничког уреда у БиХ Гиулио Морено, приликом састанка са замјеником предсједавајућег Савјета министара и министром финансија Драганом Вранкићем, министром комуникација и промета др. Божом Љубићем, федералним министром промета и веза Наилом Шешкановићем, представницима федералног министарства финансија и директором федералне дирекције за цесте Ердалом Трхуљем.
У разговору с директорима ЕБРД-а о кредитирању неведеног бх стратешког пројекта као и потребној подршци у проводјењу активности за испуњавање одређених услова идентифицирани су приоритети и обостране обавезе, пројекти и пројекти околиша. Наглашено је како би ,уколико све договорено према очекивању и плану буде завршено у року, у септембру ове године био потписан и уговор.
Такођер је истакнуто како је ово само један од корака у дугорочној сарадњи власти БиХ и ЕБРД- а и да пројект треба урадити са што мањим притиском на буџет.