logosrpacthrvdeacbosdeac

Министар Беванда на састанку с извршним директором ММФ-а

Саопштење, 2. 12 2020.

sastanak - mmf 0212 - MЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда учествовао је данас састанак са извршним директором Међународног монетарног фонда (ММФ) Полом Хилберсом који је, по преузимању ове дужности, уприличио видео-сусрет с представницима власти на нивоу БиХ.
Министар Беванда пожелио је успјех у раду Хилебрсу на новој дужности те нагласио да је сарадња БиХ и ММФ-а дугогодишња и изузетно успјешна те очекује да ће тако бити и убудуће.

Током састанка говорило се о активностима које су предузете у вези с новим арнжманом с ММФ-ом о чему тренутно преговарају Мисија ММФ-а и власти у ентитетима и на нивоу БиХ.
Саговорници су се сложили да се реформе морају проводити у интересу цијелог друштва те да се владе суочавају с великим изазовима.
На првом заједничком састанку с Хилберсом у име власти БиХ судјеловали су: предсједавајући Вијећа министара БиХ Зоран Тегелтија, гувернер Централне банке БиХ Сенад Софтић и замјеник министра финансија и трезора БиХ Хазим Ранчић.