logosrpacthrvdeacbosdeac

Наставак изградње водоводне мреже у Градачцу

Саопштење, 26.10.2020.

Bevanda- Nassel -mЗамјеник предсједавајућег Савјета министара БиХ и министар финансија и трезора Вјекослав Беванда и директорица Уреда Европске банке за обнову и развитак /ЕБРД/ у БиХ Мануела Несл потписали су данас споразум о гранту Европске уније намијењен за наставак изградње водоводне мреже у Градачцу.
Раније је потписан споразум о зајму у износу шест милиона евра и ова средства користе се за изградњу водоводне мреже у Градачцу, те ће након данашњег потписивања уговора о гранту бити обезбијеђено 1.992.500,00 евра из фондова Европске уније за наставак и финализирање ових радова.

Министар Беванда нагласио је да је изузетно значајно за становнике Градачца да се унаприједе увјети живота и испуне стандарди из области заштите животне средине. 

„Око 150 домаћинстава имат ће имати нормалнуо водоснадбијевање након релизације овог пројекта, а већ раније су започети радови комплетне реконструкције водоводне мреже у Градачцу. Захваљујући гранту Шведске развојне агенције (СИДА) и фондовима ЕУ овај ће пројекат бити успјешно окончан на задовољство становника ове општине“, нагласио је министар Беванда.
Министар Беванда нагласио је да ће средства бити алоцирана на Федерацију БИХ, односно ЈП Комуналац из Градачца.
Нагласио је да сарадња с ЕБРД-ом даје резултате у многим областима живота на подручју цијеле БиХ те да очекује како ће бити покренути и нови пројекти, те се посебице захвалио Делгацији ЕУ у БиХ и велепосланику Јохану Сатлеру на ангажману у вези са овим пројектима.
Споразум је и овог пута потписан коресподентно, без уобичајених церемонија, због мјера које су подузете у спречавању ширења вируса Цовид -19 и прописаних епидемиолошких мјера.