logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministri finansija BiH i Hrvatske Bevanda i Marić zadovoljni saradnjom

Priopćenje, 15.2.2018.

Bevanda - MaricMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda susreo se danas s ministrom financija Republike Hrvatske Zdravkom Marićem.
Na sastanku dvojice ministara govorilo se o kontinuiranoj suradnji susjednih država iz perspektive resora financija i izazova s kojima se susreću zemlje Europske unije i one koje pretendiraju da postanu dijelom te obitelji, poput Bosne i Herecegovine.

Opširnije...

Ministar Bevanda i veleposlanik Minasi o europskom putu

Priopćenje, 8.2.2018.

Talijanski ambasador - sastanakMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Italije u BiH Nicolu Minasija s kojim je razgovarao o europskim intergracijama i aktivnostima BiH na tom planu.
Ministar Bevanda kazao je da Strategija za zapadni Balkan, koja je predstavljena prije nekoliko dana, govori da BiH mora pokazati istinsku volju za pridruženje EU i ispunjavanju uvjeta na tom putu, a ne samo deklarativno opredjeljenje.

Opširnije...

Ministar Bevanda i veleposlanica Slovenije zadovoljni suradnjom

Priopćenje, 10.1.2018.

20180110 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet veleposlanicu Republike Slovenije u BiH Zoricu Bukinac.

Tijekom sastanka naglašeno je da Slovenije i BiH njeguju prijateljske odnose, ali i da je Slovenija jedan od značajnih donatora i investitora u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Ministar Bevanda primio u oproštajni posjet veleposlanika Srbije

Priopćenje, 31.01.2018.

20180131 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u oproštajni posjet veleposlanika Republike Srbije u BiH Stanimira Vukićevića.

Ministar Bevanda zahvalio se velposlaniku Vukićeviću na profesionalnom, ali i prijateljskom odnosu koji je imao prilikom rješavanja bilo kojeg pitanja u odnosima između BiH i Srbije.

Opširnije...

Za izgradnju autocesta 80 milijuna eura

Priopćenje, 5.1.2017.

bevanda 0501MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i direktor Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Ian Brown potpisali su danas u Sarajevu ugovor o jamstvu za kredit u vrijednosti od 70 milijuna eura za izgradnju dionice autoceste i dvije petlje na Koridoru Vc.
Potpisan je i ugovor o suglasnosti za uvećanje zajma u vrijednosti od 10 miliona eura na dionici Prnjavor-Doboj.

Opširnije...