logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Sastanak ministra financija i trezora BiH sa novoimenovanim ravnateljom Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovine

Sarajevo, 29.8.2017.

ovaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog ravnatelja Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovini, gospodina Emanuela Salinasa, kojemu je ovo ujedno i prvi radni sastanak nakon preuzimanja dužnosti 28.8.2017. godine.

Ministar Bevanda izrazio je novom ravnatelju dobrodošlicu i poželio uspješan predstojeći mandat u Bosni i Hercegovini. Ministar se osvrnuo na prethodnu uspješnu suradnju sa Svjetskom bankom kao veoma važnim partnerom, te naglasio da je potpora te institucije od strateškog značaja za provedbu potrebnih reformi za koje se Bosna i Hercegovina opredijelila.

Opširnije...

Ministar Bevanda o nastavku suradnje s novom direktoricom u Svjetskoj banci

Priopćenje, 20.07. 2017.

IMG 1870 MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanu direktoricu Svjetske banke za zapadni Balkan Lindu van Gelder.

Ministar Bevanda poželio je novoj direktorici uspješan predstojeći mandat te naglasio kako očekuje da će dobra suradnja sa Svjetskom bankom biti nastavljena jer je ta institucija važan strateški partner za BiH ne samo kroz pružanje financijske pomoći, nego i tehničke potpore koja je od izuzetnog značaja.

Opširnije...

Švedska nastavlja pružati potporu BiH

Priopćenje, 21.06.2017.

SvedskaMalaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Švedske u BiH Andersa Hagelberga s kojim je razgovarao o nastavku suradnje dvije zemlje.

Ministar Bevanda naglasio je da je zahvalan vlastima Švedske koje kontinuirano pružaju financijsku potporu u svim oblastima koje su bitne za poboljšanje uvjeta života u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Saudijski fond odobrio projekte u BiH vrijedne oko 47 milijuna KM

Priopćenje 19.07.2017.

IMG 1848 MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha koji ge je obavijestio da je Saudijski fond za razvitak odobrio financiranje dva važna projekta u BiH.

Ministar Bevanda zahvalio se na potpori koju pruža Saudijska Arabija, posebice u financiranju projekata koji imaju socijalnu dimenziju.

Opširnije...

Ministar Bevanda primio u nastupni posjet Veleposlanika Italije

Priopćenje, 21.06.2017.

ItalijaMalaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet novoimenovanog veleposlanika Italije u našoj zemlji Nicolu Minasija.

Čestitajući veleposlaniku Minasiju na imenovanju i zahvaljujući se na punoj potpori koju Italija pruža Bosni i Hercegovini u procesu euroatlantskih integracija, ministar Bevanda izrazio je očekivanje da će odnosi dvije prijateljske zemlje ostati na najvišoj razini, kako na političkom i ekonomskom tako i na obrazovnom i kulturnom planu.

Opširnije...