logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Grant od 6,8 milijuna eura za most u Gradišci

potpisivanje ugovora most gradiskaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bavanda poptpisao je danas u Banjoj Luci ugovor o financiranju za dionicu Banja Luka – Doboj B vrijedan 47 milijuna eura i ugovor o investicijskom grantu Europske unije za izgradnju prekograničnog mosta u Gradišci u vrijednosti  6,8 milijuna eura. Ugovor o investicijskom grantu ministar Bevanda potpisao je sa šefom Odjeljenja za kreditno poslovanje Europske investicijske banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Matteom Rivellinijem, dok su ugovor o fianciranju potpisali,  osim Rivellinija i Bevande, ministar financija RS Zoran Tegeltija i izvršni direktor za financijske poslove JP “Autoputevi Republike Srpske” Marko Mitrović.

Opširnije...

Nastavak reformi teme razgovora ministra Bevande i Nadeema Ilahija

Priopćenje, 12.3.2018.

20180313mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Nadeemom Ilahijem koji od prošlog tjedna boravi u Bosni i Hercegovini.

Tijekom razgovora zaključeno je da je dobro što su ispunjeni osnovni uvjeti kako bi bio nastavljen program s MMF-om i uplaćena druga tranša entitetima, te da je nužno nastaviti s provođenjem reformi kako bi se ispunile odrednice iz Pisma namjere.

Opširnije...

Veleposlanik Nizozemske u nastupnom posjetu kod ministra Bevande

Priopćenje, 6.3.2018.

Caspr Vos - BevandaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Nizozemske u BiH Reinouta Caspara Vosa.

Tijekom sastanka naglašeno je da Nizozemska i BiH njeguju prijateljske odnose te da su značajne nizozemske donacije u raznim projektima koji su imeplemntirani u svim krajevima BiH. 

Opširnije...

Ne smiju biti ugroženi milijunski projekti KfW-a

Priopćenje, 7.3.2018.

kfw - mft - fotoMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda organizovao je sastanak s direktorom njemačke Razvojne banke KfW u BiH Matthiasom Shmidt-Rosenom i suradnicima kako bi otklonili probleme i spriječili obustavu milijunskih projekata u BiH koje financira njemačka Vlada.
Ministar Bevanda naglasio je da je suradnja Ministarstva financija i trezora BiH s KfW-om i njemačkom Vladom dugogodišnja, izuzetno značajna i uspješna jer se trenutno realizira osam projekata ukupne vrijednosti 336 miljuna eura.

Opširnije...

Razvojna suradnja BiH i Švicarske u usponu

Priopćenje, 6.3.2018.

Saxer - BevandaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanicu Švicarske u BiH Andreu Rauber Saxer s kojom je razgovarao o razvojnoj suradnji dvije zemlje koja bilježi poboljšanje u protekloj godini.
Ministar Bevanda zahvalio se veleposlnici Švicarske na interesu koji vlasti njene zemlje pokazuju za dobrobit Bosne i Hercegovine financirajući različite projekte, kao i aktivnom angažmanu u radu Foruma za koordinaciju donatora (DCF) u BiH.

Opširnije...