logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Veleposlanik Japana u nastupnom posjetu kod ministra Bevande

Priopćenje, 22.5.2018.

20180522 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Japana u BiH Hideyukija Sakamota.

Tijekom sastanka naglašeno je da Japan i BiH njeguju prijateljske odnose te da su značajne japanske donacije u mnogobrojnim projektima u BiH.  

Ministar Bevanda poželio je veleposlaniku Japana uspješan rad u njegovoj diplomatskoj misiji u BiH te izrazio očekivanja da će tijekom njegovog manadata biti više investicija i gospodarske suradnje.

Opširnije...

Izborna godina ne smije zaustaviti reforme

Priopćenje, 9. 5. 2018.

mmf - bevanda 0905MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s Nadeemom Ilahijem, šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji boravi u BiH u okviru drugog pregleda Proširenog aranžmana između BiH i MMF-a.

Ministar Bevanda upoznao je predstavnike MMF-a s aktivnostima koje se provode na razini BiH kako bi se ispunile preuzete obveze iz Pisma namjere.

Opširnije...

Veleposlanik Wigemark uručio ministru Bevandi izvješće EK o BiH

Priopćenje, 18.4.2018.

20180418 mŠef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark zvanično je danas uručio zamjeniku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministru financija i trezora Vjekoslavu Bevandi Izvješće o BiH u okviru paketa proširenja Europske komisije.
Ministar Bevanda naglasio je da ovo izvješće pokazuje kako su institucije Europske unije uz BiH, ali da su ključne odluke, ipak, na domaćim vlastima.
"Za mene osobno, i politiku koju provodim, Europska unija nema alternativu i naš put vodi samo u tom smjeru. Mi moramo ići putem koji vodi ka Briselu, a načelno su svi iskazali opredjeljenje za to", kazao je ministar Bevanda.

 

Opširnije...

Dodatno unaprijediti ekonomsku suradnju BiH i Francuske

Priopćenje, 25.4.2018.

Bevanda - RusoMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Republike Francuske u BiH Guillaume Roussona s kojim je, između ostalog, razgovarao o poboljšanju ekonomske suradnje.

Tijekom sastanka naglašeno je da Francuska i BiH u posljednje vrijeme imaju pozitivne trendove u trgovinskoj razmjeni, ali da još ima mnogo prostora da se ovaj vid suradnje unaprijedi.

Opširnije...

Kina donira 2,6 milijua eura za BiH

Priopćenje, 20.3.2018.

20180320 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s kineskom veleposlanicom u BiH Čen Bo Sporazum o grantu Kine od 20 milijunana juana, odnosno 2,6 milijuna eura.

Ministar Bevanda je, nakon potpisivanja Sporazuma, izjavio da je ovim osiguran značajan grant za Bosnu i Herecegovinu čiju namjenu će odrediti Vijeće ministara.

Opširnije...