logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za izgradnju autocesta 80 milijuna eura

Priopćenje, 5.1.2017.

bevanda 0501MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i direktor Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ Ian Brown potpisali su danas u Sarajevu ugovor o jamstvu za kredit u vrijednosti od 70 milijuna eura za izgradnju dionice autoceste i dvije petlje na Koridoru Vc.
Potpisan je i ugovor o suglasnosti za uvećanje zajma u vrijednosti od 10 miliona eura na dionici Prnjavor-Doboj.

Opširnije...

Startegija EBRD-a za BiH promovirana na sastanku DCF-a

Priopćenje, 13.12.2017.

IMG 1944MRedoviti sastanak Foruma za koordinaciju donatora (DCF), kojim su predsjedavali ravnatelj Ureda EBRD u Bosni i Hercegovini Ian Brown i pomoćnik ministra financija i trezora Dušanka Basta, održan je danas u Sarajevu u organizaciji Sektora za koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći Ministarstva financija i trezora BiH.
Predstojnik Ureda ministra financija i trezora BiH Saša Marić pozdravio je, u ime ministra, predstavnike donatora koji sudjeluju na sastancima DCF-a i naglasio da je nužno učvrstiti koordianciju i prilagoditi je aktualnim događanjima.

Opširnije...

Ministar Bevanda i veleposlanik Grčke razgovarali o razvoju suradnje

Priopćenje, 8.11.2017.

Bevanda - grcki ambasador mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Republike Grčke u BiH Georgiosa Iliopoulosa s kojim je razgovarao o aktualnim pitanjima i nastavku suradnje dvije zemlje.

Tijekom sastanka naglašeno je da su BiH i Grčka godinama razvijale dobru suiradnju, te da su grčke vlasti u prošlosti davale nesebičnu potporu u obnovi BiH.

Opširnije...

Nastavak aranžmana i reformi teme ministra Bevande i Misije MMF-a

Priopćenje, 9.11.2017.

MMF - Bevanda MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s Nadeemom Ilahijem koji predvodi Misiju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) tijekom posjete BiH.

Osnovna tema bila je mogućnost nastavka aranžmana s MMF-om, koji je zaustavljen prije isplate druge tranše jer nisu ispunjeni uvjeti iz Pisma namjere, poput izmjena Zakona o trošarinama u BiH i Zakona o osiguranju depozita.

Opširnije...

Za ekološke projekte KfW odobrio kredit i grant sredstva

Priopćenje, 8.11.2017.

potpis - kfw mZemjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i direktor njemačke Razvojne banke KfW u BiH Matthias Shmidt-Rosen potpisali su danas u Sarajevu sporazum o zajmu u iznosu od 60 milijuna eura za izgradnju vjetroparka "Hrgud" u općini Berkovići u Republici Srpskoj te sporazum o dodjeli grant sredstava u iznosu  od 13,5 milijuna eura za projekt prikupljanja i tretman otpadnih voda u Zenici.

Ministar Bevanda  izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja ova dva važna ugovora te pojasnio da je ugovor o zajmu od 60 milijuna eura namijenjen za izgradnju vjetroparka "Hrgud" 50 kilometara udaljenog od Trebinja. Kako je rekao, radi se o kreditu koji je alociran na RS, a projektom će rukovoditi elektroprivreda tog entiteta.

Opširnije...