logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda i predsjednik EBRD-a Chakrabarti potpisali ugovor vrijedan 210 milijuna eura

Priopćenje, 9.5.2019.


IMG 0567 MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i predsjednik EBRD-a Suma Chakrabarti potpisali su danas ugovor o financiranju izgradnje još jedne dionice Koridora Vc.

Potpisani ugovor vrijedi 210 milijuna eura, omogućit će izgradnju novih 14 kilometara autoputa. Dionica započinje na mostu preko rijeke Bosne u RS na sjeveru, a nastavlja se prema jugu i zaobilazi Doboj. Rok otplate zajma je 15 godina, uključujući 3 godine grace perioda.

Opširnije...

Ministri financija Bevanda i Marić zadovoljni suradnjom

Priopćenje, 8.5.2019.

20190508 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ministra financija Republike Hrvatske Zdravka Marića s kojim je razgovarao o aktualnim ekonomskim temama i stvaranju uvjeta za bolje poslovanje gospodarstvenika.

Na sastanku dvojice ministara govorilo se o kontinuiranoj suradnji susjednih država iz perspektive resora financija i izazova s kojima se susreću zemlje Europske unije i one koje teže postati dijelom te obitelji, poput Bosne i Herecegovine.

Opširnije...

Veleposlanik NR Kine u nastupnom posjetu kod ministra Bevande

Priopćenje, 19.2.2019.

Bevanda - PingMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Narodne Republike (NR) Kine u BiH Ji Pinga.

Tijekom sastanka naglašeno je da Bosna i Hercegovina i Kina njeguju prijateljske odnose te da su sve značajnije kineske investicije, ali i donacije u mnogobrojnim projektima u BiH.

Opširnije...

Formiranje vlasti nužno i za provedbu reformi s MMF-om

Priopćenje, 6.3.2019.

20190307 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) predvođenu  šefom Misije za BiH Martinom Petrijem.  

Na sastanku je istaknuto da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema, ali i preduvjet da bi se s više snage krenulo u provedbu reformi među kojima su i one dogovorene s MMF-om.

Opširnije...

Za dionicu na koridoru Vc još 34 milijuna eura

Priopćenje, 19.02.2019.

Kuvajtski fond - potpisMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnikom Kuvajtskog fonda za razvoj Marwan Al-Ghanemom ugovor o zajmu kojim će biti osigurano oko 34 milijuna eura za izgradnju autoceste na koridoru Vc na dionici Nemila – Donja Gračanica.

Istovremeno danas je potpisan i projketni ugovor na koji su poptise stavili direktor „Autocesta Federacije BiH“ Adnan Terzić i zamjenik direktora za operacije Kuvajtskog razvojnog fonda Marwan Al-Ghanem.

Opširnije...