logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Izborna godina ne smije zaustaviti reforme

Priopćenje, 9. 5. 2018.

mmf - bevanda 0905MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s Nadeemom Ilahijem, šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji boravi u BiH u okviru drugog pregleda Proširenog aranžmana između BiH i MMF-a.

Ministar Bevanda upoznao je predstavnike MMF-a s aktivnostima koje se provode na razini BiH kako bi se ispunile preuzete obveze iz Pisma namjere.

Opširnije...

Dodatno unaprijediti ekonomsku suradnju BiH i Francuske

Priopćenje, 25.4.2018.

Bevanda - RusoMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Republike Francuske u BiH Guillaume Roussona s kojim je, između ostalog, razgovarao o poboljšanju ekonomske suradnje.

Tijekom sastanka naglašeno je da Francuska i BiH u posljednje vrijeme imaju pozitivne trendove u trgovinskoj razmjeni, ali da još ima mnogo prostora da se ovaj vid suradnje unaprijedi.

Opširnije...

Kina donira 2,6 milijua eura za BiH

Priopćenje, 20.3.2018.

20180320 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s kineskom veleposlanicom u BiH Čen Bo Sporazum o grantu Kine od 20 milijunana juana, odnosno 2,6 milijuna eura.

Ministar Bevanda je, nakon potpisivanja Sporazuma, izjavio da je ovim osiguran značajan grant za Bosnu i Herecegovinu čiju namjenu će odrediti Vijeće ministara.

Opširnije...

Veleposlanik Wigemark uručio ministru Bevandi izvješće EK o BiH

Priopćenje, 18.4.2018.

20180418 mŠef Delegacije Europske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark zvanično je danas uručio zamjeniku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministru financija i trezora Vjekoslavu Bevandi Izvješće o BiH u okviru paketa proširenja Europske komisije.
Ministar Bevanda naglasio je da ovo izvješće pokazuje kako su institucije Europske unije uz BiH, ali da su ključne odluke, ipak, na domaćim vlastima.
"Za mene osobno, i politiku koju provodim, Europska unija nema alternativu i naš put vodi samo u tom smjeru. Mi moramo ići putem koji vodi ka Briselu, a načelno su svi iskazali opredjeljenje za to", kazao je ministar Bevanda.

 

Opširnije...

Grant od 6,8 milijuna eura za most u Gradišci

potpisivanje ugovora most gradiskaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bavanda poptpisao je danas u Banjoj Luci ugovor o financiranju za dionicu Banja Luka – Doboj B vrijedan 47 milijuna eura i ugovor o investicijskom grantu Europske unije za izgradnju prekograničnog mosta u Gradišci u vrijednosti  6,8 milijuna eura. Ugovor o investicijskom grantu ministar Bevanda potpisao je sa šefom Odjeljenja za kreditno poslovanje Europske investicijske banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan Matteom Rivellinijem, dok su ugovor o fianciranju potpisali,  osim Rivellinija i Bevande, ministar financija RS Zoran Tegeltija i izvršni direktor za financijske poslove JP “Autoputevi Republike Srpske” Marko Mitrović.

Opširnije...