logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Novi šef Misije MMF-a u nastupnom posjetu kod ministra Bevande

Sarajevo, 18.9.2018.

20180918 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet novoimenovanog šefa Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martina Petrija s kojim je razgovarao o budućoj suradnji.

Prvom sastanku Petrija u Vijeću ministara BiH nazočio je i njegov prethodnik Nadeem Ilahi kojem je ministar Bevanda zahvalio na dobroj suradnji i iskrenom odnosu i poželio uspjeh u budućem radu.  

Opširnije...

Za autoceste još 180 milijuna eura od EBRD-a

Priopćenje, 13.9.2018. godine

ugovor - ebrd - ivan mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BIH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktorica Odjela za transport Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sue Berrett potpisali su ugovor o zajmu u vrijednosti 180 milijuna eura za izgradnju dvije dionice autoceste i tunela Ivan na Koridoru 5c.
Projekt se sastoji od izgradnje dionica autocesta po međunarodnim standardima između Poprikuše i Nemile i između petlje Mostar Jug i tunela Kvanj, te tunela Ivan.

Opširnije...

Za projekt u Zenici 4,75 milijuna eura

Priopćenje, 31.7.2018.

20180731 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sporazume o financiranju s direktorom Ureda KfW-a u Sarajevu Matthiasom Schmidt-Rosenom i veleposlanicom Švicarske u BiH Andreom Rauber-Saxer, te gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem kojim je odobrena donacija od 4,75 milijuna eura za rješavanje problema otpadnih voda u Zenici.
Kako je ministar Bevanda naglasio ovi sporazumi omogućavaju da Vlada Švicarske donacijom od 4,75 miliona eura finansira realizaciju Projekta prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Zenici.

 

Opširnije...

Za izgradnju dionice na Koridru 5C 47,7 milijuna eura

Priopćenje, 30.8.2018.

ofid - foto 3008MNZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i generalni direktor Opek fonda za međunarodni razvoj /OFID/ Suleiman Jasir Al-Herbish potpisali su danas u Sarajevu sporazum o zajmu za izgradnju dionice od Nemile do Donje Gračanice na Koridoru "5C u vrijednosti 47,6 milijuna eura.Osim sporazuma o financiranju, generalni direktor Al-Herbish potpisao je s predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom projektni sporazum u vezi s izgradnjom ove dionice. 

Opširnije...

Saudijski kredit za bolnice i općinu Satri Grad

Priopćenje, 25. 7. 2018.

saudisjki fond mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i zamjenik predsjednika Saudijskog fonda za razvoj Yousef bin Ibrahim Al-Bassam potpisali su danas kreditnne sporazume za obnovu i opremanje bolnica u Konjicu i Mostaru, te nekoliko projekata na području sarajevske općine Stari Grad.

Kako je naglasio ministar Bevanda, zahvaljujući ovom kreditu Saudijskog fonda u ukupnom iznosu 32,4 milijuna KM bit će obnovljena zgrada, laboratorij i nabavljena oprema  u Kantonalnoj bolnici „Safet Mujić“ za šta će biti izdvojeno  9,7 milijuna KM.

Opširnije...