logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar financija Vjekoslav Bevanda podržao sekotor osiguranja u BiH

Priopćenje, 26. 9. 2019.

20190626 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda otvorio je danas dvodnevnu Konferenciju Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH, „Dani osiguranja u Bosni i Hercegovini“ ističući na taj način značaj sektora osiguranja u ukupnom financijskom poslovanju jedne zemlje.  

„Uspješno funkcioniranje modernog gospodarstva u cjelini ne može se zamisliti bez stabilnog i funkcionalnog tržišta osiguranja“, naglasio je ministar Bevanda u u pozdravnom govoru nakon obraćanja predsjednika Upravnog odbora Udruženja društava za osiguranje u FBiH Damira Hadžića.

Opširnije...

Nastaviti dobru suradnju s EBRD-om

Priopćenje, 24.9.2019.

ebrd - nastupnaMalaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođeno direktoricom za zapadni Balkan Zsuzsannom Hargitai, te novoimenovanu direktoricu EBRD-a za BiH Manuelu Nassel i njezinog prethodnika Iana Browna.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu novoj direktorici EBRD-a i obećao potporu u njezinom budućem radu te je izrazio zahvalnost Ianu Brownu na njegovom predanom radu tokom svog mandata u BiH. 

Opširnije...

Francuska spremna ulagati u BiH i zemlje zapadnog Balkana

Priopćenje, 11.9.2019.

Bevanda - Rousson MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Republike Francuske u BiH Guillaumea Roussona s kojim je razgovarao o mogućnostima ekonomske suradnje i potencijalnim investicijama.

Veleposlanik Rousson obavijestio je ministra Bevandu da su vlasti u Francuskoj usvojile strategiju za zapadni Balkan gdje važno mjesto zauzima suradnja s Bosnom i Hercegovinom i to u elektroenergetskom sektoru, izgradnji infrastrukture, ekološkim projektima te javnom prijevozu. 

Opširnije...

Od formiranja nove vlasti ovisi i suradnja s MMF-om

Priopćenje, 17. 9. 2019.

Bevanda - Jewel - malaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet novoimenovanog rezidentnog predstavnika Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u BiH Andrewa Jewela s kojim je govorio o mogućnostima buduće suradnje.

Ministar Bevanda poželio je Jewelu dobrodošlicu i obećao potporu u njegovom budućem radu na novoj dužnosti koju je u kolovozu preuzeo od bivšeg rezidentnog predstavnika MMF-a Francisca Parodija. 

Opširnije...

Potpisan ugovor o grantu EU za izgradnju petlji Johovac i Rudanka

Priopćenje, 1.8.2019.

Bevanda-EBRDmMinistar financija i trezora BiH i zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda i direktor Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Ian Brown potpisali su danas u Sarajevu Sporazum između BiH i EBRD-a o dodjeli bespovratnih sredstava u vrijednosti 12,9 milijuna eura za sufinanciranje nove dionice Koridora Vc između Johovca i Rudanke kod Doboja.
Ministar Bevanda je u obraćanju medijima pojasnio da je ovaj grant odobrila EU kroz Okvir za ulaganja u Zapadni Balkan i da će sredstva kojima će upravljati EBRD pomoći Javnom poduzeću "Autoputevi Republike Srpske" u nastavku izgradnje autoputa na Koridoru Vc. Uz dvije petlje, bit će izgrađeni i dionica autoputa u duljini od šest kilometara, prilazni put s dvije trake i dio prijelaza preko rijeke Bosne.

Opširnije...