logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za Bolnicu Zenica kredit od 10 milijuna eura

Priopćenje, 27. 6. 2018.

20180627 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Ureda  Europske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Ian Brown potpisali su danas u Sarajevu sporazum o kreditu za projekt poboljšanja energetske efikasnosti u Bolnici Zenica u vrijednosti od 10.000.000 eura.
Uz ovaj kreditni aranžman  potpisan je i sporazum o investicijskom grantu EU u iznosu od 1.000.000 eura.

Opširnije...

Ministar Bevanda na godišnjem sastanku Konstituence SB i MMF-a u Splitu

Priopćenje, 9. 6. 2018.godine

Bevanda - de lano MjZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda sudjelovao je na godišnjem sastanku Konstituence Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je 9. 6. 2018. godine održan u Splitu u prisustvu  ministara financija i guvernera banaka 15 zemalja, te rukovodstva ovih financijskih institucija.

Uvodne riječi o ekonomskim pitanjima i ciljevima za predstojeće razdoblje  dali su zamjenik predsjedatelja Grupacije Svjetske banke za Europu i Centralnu Aziju Cyril Muller, te izvršni direktori MMF-a i SB-a Anthony de Lannoy  i Frank Heemskerk. 

Ministar Bevanda, koji je guverner BiH u MMF-u, susreo se s Antohnyem de Lannoyom i razgovaro o aktualnom programu MMF-a koji se provodi u BiHte situaciji nakon drugog pregleda Misije MMF-a.

Opširnije...

Spriječiti zastoj projekta EBRD-a u BiH

Sarajevo, 23.5.2018.

Bevanda - EBRD 2305 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas direktora Ureda Europske banke za obnovu i razvoj u BiH Iana Browna i višeg savjetnika za investicije ove banke Franklina Stevesa.

Na sastanku se govorilo o projektima koji su u tijeku i budućim aktivnostima koje u BiH  financira EBRD, kao i o aktualnoj situaciji u vezi s akumuliranjem prihoda od cestarina na posebnom podračunu Centralne banke BiH.

Opširnije...

Održan sastanak Foruma za koordinaciju donatora u BiH

Priopćenje, 23.05.2018.

DCF slika mRedoviti sastanak Foruma za koordinaciju donatora (DCF), kojim je  predsjedala pomoćnica ministra financija i trezora gđa.  Dušanka Basta, održan je danas u organizaciji Sektora za financijsko planiranje razvitka i koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći Ministarstva financija i trezora BiH.

Opširnije...

Veleposlanik Japana u nastupnom posjetu kod ministra Bevande

Priopćenje, 22.5.2018.

20180522 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Japana u BiH Hideyukija Sakamota.

Tijekom sastanka naglašeno je da Japan i BiH njeguju prijateljske odnose te da su značajne japanske donacije u mnogobrojnim projektima u BiH.  

Ministar Bevanda poželio je veleposlaniku Japana uspješan rad u njegovoj diplomatskoj misiji u BiH te izrazio očekivanja da će tijekom njegovog manadata biti više investicija i gospodarske suradnje.

Opširnije...