logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ne smiju biti ugroženi milijunski projekti KfW-a

Priopćenje, 7.3.2018.

kfw - mft - fotoMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda organizovao je sastanak s direktorom njemačke Razvojne banke KfW u BiH Matthiasom Shmidt-Rosenom i suradnicima kako bi otklonili probleme i spriječili obustavu milijunskih projekata u BiH koje financira njemačka Vlada.
Ministar Bevanda naglasio je da je suradnja Ministarstva financija i trezora BiH s KfW-om i njemačkom Vladom dugogodišnja, izuzetno značajna i uspješna jer se trenutno realizira osam projekata ukupne vrijednosti 336 miljuna eura.

Opširnije...

Veleposlanik Nizozemske u nastupnom posjetu kod ministra Bevande

Priopćenje, 6.3.2018.

Caspr Vos - BevandaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Nizozemske u BiH Reinouta Caspara Vosa.

Tijekom sastanka naglašeno je da Nizozemska i BiH njeguju prijateljske odnose te da su značajne nizozemske donacije u raznim projektima koji su imeplemntirani u svim krajevima BiH. 

Opširnije...

Ministri finansija BiH i Hrvatske Bevanda i Marić zadovoljni saradnjom

Priopćenje, 15.2.2018.

Bevanda - MaricMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda susreo se danas s ministrom financija Republike Hrvatske Zdravkom Marićem.
Na sastanku dvojice ministara govorilo se o kontinuiranoj suradnji susjednih država iz perspektive resora financija i izazova s kojima se susreću zemlje Europske unije i one koje pretendiraju da postanu dijelom te obitelji, poput Bosne i Herecegovine.

Opširnije...

Razvojna suradnja BiH i Švicarske u usponu

Priopćenje, 6.3.2018.

Saxer - BevandaMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanicu Švicarske u BiH Andreu Rauber Saxer s kojom je razgovarao o razvojnoj suradnji dvije zemlje koja bilježi poboljšanje u protekloj godini.
Ministar Bevanda zahvalio se veleposlnici Švicarske na interesu koji vlasti njene zemlje pokazuju za dobrobit Bosne i Hercegovine financirajući različite projekte, kao i aktivnom angažmanu u radu Foruma za koordinaciju donatora (DCF) u BiH.

Opširnije...

Ministar Bevanda i veleposlanik Minasi o europskom putu

Priopćenje, 8.2.2018.

Talijanski ambasador - sastanakMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Italije u BiH Nicolu Minasija s kojim je razgovarao o europskim intergracijama i aktivnostima BiH na tom planu.
Ministar Bevanda kazao je da Strategija za zapadni Balkan, koja je predstavljena prije nekoliko dana, govori da BiH mora pokazati istinsku volju za pridruženje EU i ispunjavanju uvjeta na tom putu, a ne samo deklarativno opredjeljenje.

Opširnije...