logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

UN nastavlja pomagati BiH u rješavanju migrantske krize

Priopćenje, 5. 2. 2019.

Bevanda - Sinanoglu MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas o realizaciji aktualnih projekata s rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih naroda (UN) za BiH Sezin Sinanoglu

S obzirom na to da je ministar Bevanda kopredsjedatelj Zajedničkog upravnog odbora UN-a  i BiH, sugovrnici su ocijenili da uskoro treba organizirati sastanak jer su mnogi ciljevi uspješno ispunjeni, ali još nisu okončane sve aktivnosti.

Opširnije...

Nastaviti reforme i suradnju s MMF-om nakon formiranja vlasti

Priopćenje, 12.11.2018.

bevanda - mmf 121118 MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda ocijenio je na današnjem sastanku sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem da je nužno nastaviti započete ekonomske reforme nakon formiranja vlasti.

Ministar Bevanda naglasio je da je u Ministarstvu financija i trezora BiH okončan posao na izradi Nacrta proračuna institucija BiH unatoč izbornoj godini te će biti upućen u proceduru Vijeću ministara BiH.

Opširnije...

Snažna potpora EU jačanju unutarnjih kontrola u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini

Saopćenje, 03.10. 2018.

Projekt sastanakMPovodom početka realizacije Projekta jačanja unutarnjih financijskih kontrola (PIFC) u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini, koji financira Europska komisija iz komponente IPA II, ravnatelj Središnje harmonizacijske jedinice Ministarstva financija i trezora BiH Ranko Šakota  razgovarao je s predstavnikom firme koja će ralizirati Projekt, s vođom Projekta i ekspertima.
Korisnici Projekta, koji je vrijedan dva miliona eura i koji će trajati 24 mjeseca, jesu središnje harmonizacijske jedinice na razini Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine i institucije Brčko distrikta.

Opširnije...

Otkloniti poteškoće u provedbi projekata KfW-a

Priopćenje, 24.10.2018.

foto kfw 2410MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Njemačke razvojne banke (KfW) koje je predvodio  novoimenovani direktor za enregetski sektor za Jugositočnu Europu Pablo Obrador.

Osim nastupnog posjeta, sastanak je iskorišten za razgovor o aktualnim problemima u provedbi nekih projekata u Federaciji BiH te je na sastanku sudjelovala i federalna ministrica financija Jelka Milićević sa suradnicima.

Opširnije...

Novi šef Misije MMF-a u nastupnom posjetu kod ministra Bevande

Sarajevo, 18.9.2018.

20180918 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet novoimenovanog šefa Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martina Petrija s kojim je razgovarao o budućoj suradnji.

Prvom sastanku Petrija u Vijeću ministara BiH nazočio je i njegov prethodnik Nadeem Ilahi kojem je ministar Bevanda zahvalio na dobroj suradnji i iskrenom odnosu i poželio uspjeh u budućem radu.  

Opširnije...