logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Održan 5. sastanak visokih predstavnika zemalja nasljednica bivše SFRJ

Priopćenje, 14. 11. 2019.

IMG-52926b08933c33625c651ce8c1ff46fa-V-01Zamjenik ministra financija i trezora BiH i član Stalnog zajedničkog odbora visokih predstavnika država nasljednica bivše SFRJ Mirsad Žuga sudjelovao je na 5. sjednici Stalnog zajedničkog odbora visokih predstavnika država nasljednica bivše SFRJ koja je održana jučer u Zagrebu.

Svrha sastanka bila je pregled stanja provedbe Sporazuma o pitanjima sukcesije. Visoki predstavnici su razgovarali o svim aneksima Sporazuma, razmotrili preporuke s prethodnog sastanka i složili se da je hitno potreban nastavak rada u zajedničkim odborima za svaki aneks. Izaslanstvo BiH zalagalo se za dosljednu i efikasnu provedbu Sporazuma o sukcesiji od strane svih država nasljednica bivše SFRJ, ispunjavanje obveza iz Sporazuma u dobroj vjeri i nastavak dijaloga između visokih predstavnika.

Opširnije...

Konkretna suradnja s MMF-om nemoguća bez nove vlasti i usvajanja proračuna

Priopćenje, 8. 11. 2019.

bevanda - petri 0811mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martina Petrija s kojim je razgovarao o aktivnostima u vezi s usvajanjem proračuna za ovu i iduću godinu.

Ministar Bevanda naglasio je da aktualna politička situacija u BiH potvrđuje da proračun nije u fokusu interesiranja jer taj iznimno važan dokument nije usvojen ni za ovu godinu iako je do sada trebao biti završen i nacrt proračuna za iduću godinu.

Opširnije...

Hrvatska će pružiti potporu BiH u području osiguranja depozita

18.10.2019. godine

20191018 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Zagrebu o jačanju regionalne konkurentnosti u području osiguranja depozita s direktoricom Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka Republike Hrvatske Marijom Hrebac.

Na sastanku je zaključeno da postoji niz načina za uspješnu suradnju između BiH i Hrvatske u ovom području, posebice jer je Hrvatska članica Europske unije i ranije je prošla razdoblje tranzicije i usklađivanja zakonodavstva s direktivama EU.

Opširnije...

Ministar Bevanda u ime BiH potpisao Konvenciju iz oblasti porezne politike

Priopćenje, 30. 10. 2019.

IMG 0756mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas u ime BiH Multilateralnu konvencija za implementaciju mjera u okviru sporazuma o izbjegavanja dvostrukog oporezivanja za sprečavanje erozije porezne osnovice i prenošenja profita (MLI).

Ministar Bevanda, koji je dokument o pristupanju potpisao u prisustvu predstavnika Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj /OECD/ Maikela Eversa, naglasio je da je ovo dobar korak ka sprječavanju poreznih zlouporaba i preuzimanju općih standarda u ovoj oblasti.

Opširnije...

Ministar Bevanda i veleposlanik Stanišić zadovoljni suradnjom BiH i Crne Gore

Priopćenje, 15. 10. 2019.

Bevanda - StanisicmZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog veleposlanika Republike Crne Gore u BiH Obrada Mišu Stanišića.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Stanišiću uz ocjenu da je dobra suradanja dvije zemlje temelj za uspješan diplomatski rad i prilika da se postignu još bolji rezultati.

Opširnije...