logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za projekte energetske efikasnosti 19,5 milijuna eura od KfW-a

Priopćenje, 17.12.2019.

IMG 0860mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Njemačke razvojne banke (KfW) za jugoistočnu Evropu i Tursku Pablo Obrador potpisali su danas u Sarajevu dva ugovora o grantu koji se odnose na projekte energetske efikasnosti u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Ovim sporazumima, kako je nakon potpisivanja objasnio ministar Bevanda, osigurano je ukupno 19,5 milijuna eura granta za Bosnu i Hercegovinu, odnosno njene entitete koji provode projekte energetske efikasnosti.

Opširnije...

Ministar Bevanda i zamjenik glavnog tajnika OECD-a o unaprjeđenju poreznih standarda

Priopćenje, 5.12.2019.

IMG 0841Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas zamjenika glavnog tajnika Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Ludgera Schuknechta i savjetnicu u ovoj organizaciji Heike Buss s kojima je razgovarao o ispunjavanju standarda u području sprječavanja poreznih utaja.

Na sastanku je istaknuto da je BiH prošlog mjeseca potpisala dvije važne međunarodne konvencije koje bi trebale olakšati poreznim upravama u BiH preuzimanje novih i učinkovitih mehanizama u ovom području, ali i u reguliranju detalja koji nisu obuhvaćeni bilateralnim sporazumima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji su iznimno važni za gospodarstvo.

Opširnije...

Bevanda potpisao pristupanje Bosne i Hercegovine Multilateralnoj konvenciji o uzajamnoj administrativnoj pomoći u porezne svrhe

Priopćenje, 26.11.2019.

IMG-2dd4424d699b30470c840ef3470692d5mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda potpisao je u Parizu pristupanje Bosne i Hercegovine Multilateralnoj konvenciji o uzajamnoj administrativnoj pomoći u porezne svrhe.
Potpisivanje je održano u okviru obilježavanja desetogodišnjice Globalnog foruma.

Opširnije...

BiH domaćin sastanka konstituence MMF-a i Svjetske banke sredinom 2020.

Sarajevo, 2.12.2019.

20191202 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda primio je danas zamjenika izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Bosnu i Hercegovinu Richarda Doornboscha.

Sugovornici su razgovarali o održavanju sastanka konstituence MMF-a i Svjetske banke koji će se u Bosni i Hercegovini održati sredinom 2020. godine. Ministar Bevanda je izrazio zadovoljstvo što Bosna i Hercegovina sretna što će biti domaćin ovog sastanka na kojem sudjeluje 15 zemalja s kojima Bosna i Hercegovina ima suradnju u okviru MMF-a i Svjetske banke.

Opširnije...

Ministar Bevanda potpisao Sporazum o grantu i Sporazum o zajmu s EBRD-om

Priopćenje, 20. 11. 2019.

IMG 0785mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i šefica Ureda Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u BiH Manuela Naessl potpisali su danas u Sarajevu Sporazum o grantu za projekt Regionalni vodovod Plava voda koji se odnosi na investicijski grant iz SIDA-EBRD II programa za komunalni okoliš i Sporazum o zajmu za projekt Regionalna deponija za kruti otpad u Živinicama.

Vrijednost Sporazum o grantu između BiH i EBRD-a je 2 milijuna eura koje Švedska razvojna agencija (SIDA) donira kao potporu projektu Regionalni vodovod Plava voda. Za ovaj projekt ranije su osigurana sredstva iz zajmova EBRD-a i Razvojne banke Vijeća Europe (CEB) od po 11 milijuna eura, što znači da ukupna sredstva za ovaj projekt iznose 24 milijuna eura.

Opširnije...