logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za projekt u Zenici 4,75 milijuna eura

Priopćenje, 31.7.2018.

20180731 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sporazume o financiranju s direktorom Ureda KfW-a u Sarajevu Matthiasom Schmidt-Rosenom i veleposlanicom Švicarske u BiH Andreom Rauber-Saxer, te gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem kojim je odobrena donacija od 4,75 milijuna eura za rješavanje problema otpadnih voda u Zenici.
Kako je ministar Bevanda naglasio ovi sporazumi omogućavaju da Vlada Švicarske donacijom od 4,75 miliona eura finansira realizaciju Projekta prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Zenici.

 

Opširnije...

Saudijski kredit za bolnice i općinu Satri Grad

Priopćenje, 25. 7. 2018.

saudisjki fond mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i zamjenik predsjednika Saudijskog fonda za razvoj Yousef bin Ibrahim Al-Bassam potpisali su danas kreditnne sporazume za obnovu i opremanje bolnica u Konjicu i Mostaru, te nekoliko projekata na području sarajevske općine Stari Grad.

Kako je naglasio ministar Bevanda, zahvaljujući ovom kreditu Saudijskog fonda u ukupnom iznosu 32,4 milijuna KM bit će obnovljena zgrada, laboratorij i nabavljena oprema  u Kantonalnoj bolnici „Safet Mujić“ za šta će biti izdvojeno  9,7 milijuna KM.

Opširnije...

Za Bolnicu Zenica kredit od 10 milijuna eura

Priopćenje, 27. 6. 2018.

20180627 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Ureda  Europske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Ian Brown potpisali su danas u Sarajevu sporazum o kreditu za projekt poboljšanja energetske efikasnosti u Bolnici Zenica u vrijednosti od 10.000.000 eura.
Uz ovaj kreditni aranžman  potpisan je i sporazum o investicijskom grantu EU u iznosu od 1.000.000 eura.

Opširnije...

Ministar Vjekoslav Bevanda na sijednici Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU

Priopćenje, 13.7.2018.

brisel---sjednicaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda sudjelovao je danas u okviru izaslanstva BiH na sjednici Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između Europske unije i BiH.
Vijeće za stabilizaciju i pridruživanje između EU i BiH razmatralo je danas napredak ostvaren u pretpristupnom procesu, naročito u svjetlu izvještaja Europske komisije za ovu godinu i odgovora na Upitnik EU.

Opširnije...

Ministar Bevanda na godišnjem sastanku Konstituence SB i MMF-a u Splitu

Priopćenje, 9. 6. 2018.godine

Bevanda - de lano MjZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda sudjelovao je na godišnjem sastanku Konstituence Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je 9. 6. 2018. godine održan u Splitu u prisustvu  ministara financija i guvernera banaka 15 zemalja, te rukovodstva ovih financijskih institucija.

Uvodne riječi o ekonomskim pitanjima i ciljevima za predstojeće razdoblje  dali su zamjenik predsjedatelja Grupacije Svjetske banke za Europu i Centralnu Aziju Cyril Muller, te izvršni direktori MMF-a i SB-a Anthony de Lannoy  i Frank Heemskerk. 

Ministar Bevanda, koji je guverner BiH u MMF-u, susreo se s Antohnyem de Lannoyom i razgovaro o aktualnom programu MMF-a koji se provodi u BiHte situaciji nakon drugog pregleda Misije MMF-a.

Opširnije...