logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda s veleposlanikom Katara o poboljšanju ekonomske suradnje

Priopćenje, 21. 1. 2020.

DSC 0796mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Katara u BiH Sultana bin Ali Al-Khatera, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i privlačenje investicija u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je tijekom sastanka s veleposlanikom Al-Kheterom da postoji ustavna nadležnost za pojedine oblasti poslovanja, ali i zakonski okvir za određene poslovne olakšice kako što je Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između BiH i Katara što stvara mogućnost bolje suradnje.

Opširnije...

Bevanda i Bukinac o ekonomiji i putu k EU

Priopćenje, 21. 1. 2020.

Bevanda Bukinac 2101mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanicu Slovenije u BiH Zoricu Bukinac, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i ispunjavanje uvjeta za pristupanje Europskoj uniji.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s veleposlanicom Slovenije Zoricom Bukinac da su odnosi dviju zemalja dobri u svim područjima te da se vlasti u BiH trude stvoriti ambijent za strana ulaganja tako što, između ostalog, preuzimaju standarde Europske unije.

Opširnije...

Za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci 3,8 milijuna eura

Priopćenje, 19.12.2019.

IMG 0905mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća miinistara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i veleposlanica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer potpisali su danas u Sarajevu sporazum o grantu vrijednosti 3,8 milijuna eura za projekt "Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci".
Nakon potpisivanja sporazuma ministar Bevanda rekao je da će ovom donacijom biti nastavljene aktivnosti na zaštiti okoliša u Gradišci, čime će se unaprijediti kvaliteta života stanovništva ove regije.

Opširnije...

Bevanda i Vuković o poboljšanju uvjeta za domaće gospodarstvo

Priopćenje, 14. 1. 2020.

Bevanda - VukovicMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH Vjekoslavom Vukovićem o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uvjeta za poslovanje domaćih gospodarstvenika.

Ministar Bevanda naglasio je da su nužne reforme u svim segmentima društva kako bi se poboljšali uvjeti rada poslovnoj zajednici u BIH te da je niz faktora koji na to utječu.

Opširnije...

EIB financira projekte za prevenciju od poplava

Priopćenje, 17.12.2019.

IMG 0880mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Europske investicijske banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan. Mateo Rivellini potpisali su danas tri ugovora od koji je jedan investicijski i osigurao je 19 milijuna eura grant sredstva Europske unije za radove na koridoru Vc.
Osim toga potpisana su dva ugovora o financiranju za projekte Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II u vrijednosti 30 milijuna eura i Mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj vrijedan 19 milijuna eura.

Opširnije...