logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda i veleposlanik Sattler očekuju nastavak reformi u BiH

Priopćenje, 9. 10. 2019.

Bevanda - SattlerMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog specijalnog predstavnika Europske unije za Bosnu i Hercegovinu i šefa Delegacije Europske unije u BiH veleposlanika Johanna Sattlera.

Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu veleposlaniku Sattleru i izrazio nadu da će buduća suradnja biti na viskoj razini kao i do sada.

Opširnije...

Trenutni projekti EIB-a u BiH dostigli vrijednost 190 milijuna eura

Priopćenje, 1. 10. 2019.

bevanda - EIB 0110Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas o nastavku provedbe projekata s novoimenovanim šefom operacija Europske investicijske banke (EIB) za Hrvatsku i zapadni Balkan Antoniom Lorenzom.

Ministar Bevanda upoznao je novog šefa operacija EIB-a s trenutnom dinamikom realizacije projekata koji se financiraju sredstvima ove europske banke s kojom BiH ima izuzetnu i dugogodišnju suradnju.

Opširnije...

Ministar Bevanda na međunarodnoj konferenciji osiguravatelja depozita

Priopćenje, 27. 9. 2019.

konferencija AODmZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda otvorio je danas u Sarajevu Međunarodnu konferenciju Europskog foruma osiguravatelja depozita i Agencije za osiguranje depozita BiH.

U uvodnim obraćanjima ministra Bevande te direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Krešimira Šoljića i predsjednik Europskog foruma osiguravatelja depozita Thierrya Dissauxa naglašen je značaj usuglašavanja propisa sa pravnom tečevinom Europske unije.

Opširnije...

Ispuniti uvjete za potpisivanje novih ugovora s KfW-om

Priopćenje, 1. 10. 2019.

Bevanda - Droszdol 0110MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Razvojne banke Njemačke (KfW) u BiH Adama Drosdzola s kojim je razgovarao o ispunjavanju uvjeta za potpisivanje ugovora za nove projekte u BiH.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu novom direktoru KfW-a uz želje za uspjeh u budućem radu u čemu će imati podršku iz Ministarstva financija i trezora BiH jer dobra suradnja traje već dva desetljeća i izrodila je niz projekata za dobrobit građana BiH.

Opširnije...

Ministar financija Vjekoslav Bevanda podržao sekotor osiguranja u BiH

Priopćenje, 26. 9. 2019.

20190626 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda otvorio je danas dvodnevnu Konferenciju Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH, „Dani osiguranja u Bosni i Hercegovini“ ističući na taj način značaj sektora osiguranja u ukupnom financijskom poslovanju jedne zemlje.  

„Uspješno funkcioniranje modernog gospodarstva u cjelini ne može se zamisliti bez stabilnog i funkcionalnog tržišta osiguranja“, naglasio je ministar Bevanda u u pozdravnom govoru nakon obraćanja predsjednika Upravnog odbora Udruženja društava za osiguranje u FBiH Damira Hadžića.

Opširnije...