logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Konkretna suradnja s MMF-om nemoguća bez nove vlasti i usvajanja proračuna

Priopćenje, 8. 11. 2019.

bevanda - petri 0811mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martina Petrija s kojim je razgovarao o aktivnostima u vezi s usvajanjem proračuna za ovu i iduću godinu.

Ministar Bevanda naglasio je da aktualna politička situacija u BiH potvrđuje da proračun nije u fokusu interesiranja jer taj iznimno važan dokument nije usvojen ni za ovu godinu iako je do sada trebao biti završen i nacrt proračuna za iduću godinu.

Opširnije...

Ministar Bevanda u ime BiH potpisao Konvenciju iz oblasti porezne politike

Priopćenje, 30. 10. 2019.

IMG 0756mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas u ime BiH Multilateralnu konvencija za implementaciju mjera u okviru sporazuma o izbjegavanja dvostrukog oporezivanja za sprečavanje erozije porezne osnovice i prenošenja profita (MLI).

Ministar Bevanda, koji je dokument o pristupanju potpisao u prisustvu predstavnika Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj /OECD/ Maikela Eversa, naglasio je da je ovo dobar korak ka sprječavanju poreznih zlouporaba i preuzimanju općih standarda u ovoj oblasti.

Opširnije...

Ministar Bevanda i veleposlanik Stanišić zadovoljni suradnjom BiH i Crne Gore

Priopćenje, 15. 10. 2019.

Bevanda - StanisicmZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog veleposlanika Republike Crne Gore u BiH Obrada Mišu Stanišića.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu veleposlaniku Stanišiću uz ocjenu da je dobra suradanja dvije zemlje temelj za uspješan diplomatski rad i prilika da se postignu još bolji rezultati.

Opširnije...

Hrvatska će pružiti potporu BiH u području osiguranja depozita

18.10.2019. godine

20191018 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Zagrebu o jačanju regionalne konkurentnosti u području osiguranja depozita s direktoricom Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka Republike Hrvatske Marijom Hrebac.

Na sastanku je zaključeno da postoji niz načina za uspješnu suradnju između BiH i Hrvatske u ovom području, posebice jer je Hrvatska članica Europske unije i ranije je prošla razdoblje tranzicije i usklađivanja zakonodavstva s direktivama EU.

Opširnije...

Za projekte KfW-a u Gradišci oko 15 milijuna eura

Priopćenje, 15.10.2019.

IMG 0666mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministrica financija Republike Srpske Zora Vidović i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisali su danas dva ugovora o grantu sa projektnim menadžerom Njemačke razvojne banke (KfW) Stephanom Raabeom.
Ministar Bevanda objasnio je da se prvi sporazum odnosi na grant od 3,8 milijuna eura koje je osigurala Švicarska razvoja agencija (SECO), a implementira se preko KfW-a, dok je drugi grant u iznosu 10, 26 milijuna eura osiguran temeljem ugovora o financijskoj saradnji između Njemačke i BiH.

Opširnije...