logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Bevanda i Vuković o poboljšanju uvjeta za domaće gospodarstvo

Priopćenje, 14. 1. 2020.

Bevanda - VukovicMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s predsjednikom Vanjskotrgovinske komore BiH Vjekoslavom Vukovićem o unapređenju poslovnog ambijenta u BiH i poboljšanju uvjeta za poslovanje domaćih gospodarstvenika.

Ministar Bevanda naglasio je da su nužne reforme u svim segmentima društva kako bi se poboljšali uvjeti rada poslovnoj zajednici u BIH te da je niz faktora koji na to utječu.

Opširnije...

Za prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci 3,8 milijuna eura

Priopćenje, 19.12.2019.

IMG 0905mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća miinistara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i veleposlanica Švicarske u BiH Andrea Rauber Saxer potpisali su danas u Sarajevu sporazum o grantu vrijednosti 3,8 milijuna eura za projekt "Prikupljanje i prečišćavanje otpadnih voda u Gradišci".
Nakon potpisivanja sporazuma ministar Bevanda rekao je da će ovom donacijom biti nastavljene aktivnosti na zaštiti okoliša u Gradišci, čime će se unaprijediti kvaliteta života stanovništva ove regije.

Opširnije...

Za projekte energetske efikasnosti 19,5 milijuna eura od KfW-a

Priopćenje, 17.12.2019.

IMG 0860mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Njemačke razvojne banke (KfW) za jugoistočnu Evropu i Tursku Pablo Obrador potpisali su danas u Sarajevu dva ugovora o grantu koji se odnose na projekte energetske efikasnosti u Federaciji BiH i Republici Srpskoj.

Ovim sporazumima, kako je nakon potpisivanja objasnio ministar Bevanda, osigurano je ukupno 19,5 milijuna eura granta za Bosnu i Hercegovinu, odnosno njene entitete koji provode projekte energetske efikasnosti.

Opširnije...

EIB financira projekte za prevenciju od poplava

Priopćenje, 17.12.2019.

IMG 0880mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Europske investicijske banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i zapadni Balkan. Mateo Rivellini potpisali su danas tri ugovora od koji je jedan investicijski i osigurao je 19 milijuna eura grant sredstva Europske unije za radove na koridoru Vc.
Osim toga potpisana su dva ugovora o financiranju za projekte Vodovod i kanalizacija u Republici Srpskoj II u vrijednosti 30 milijuna eura i Mjere zaštite od poplava u Republici Srpskoj vrijedan 19 milijuna eura.

Opširnije...

Ministar Bevanda i zamjenik glavnog tajnika OECD-a o unaprjeđenju poreznih standarda

Priopćenje, 5.12.2019.

IMG 0841Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas zamjenika glavnog tajnika Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Ludgera Schuknechta i savjetnicu u ovoj organizaciji Heike Buss s kojima je razgovarao o ispunjavanju standarda u području sprječavanja poreznih utaja.

Na sastanku je istaknuto da je BiH prošlog mjeseca potpisala dvije važne međunarodne konvencije koje bi trebale olakšati poreznim upravama u BiH preuzimanje novih i učinkovitih mehanizama u ovom području, ali i u reguliranju detalja koji nisu obuhvaćeni bilateralnim sporazumima o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja koji su iznimno važni za gospodarstvo.

Opširnije...