logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Veleposlanik NR Kine u nastupnom posjetu kod ministra Bevande

Priopćenje, 19.2.2019.

Bevanda - PingMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Narodne Republike (NR) Kine u BiH Ji Pinga.

Tijekom sastanka naglašeno je da Bosna i Hercegovina i Kina njeguju prijateljske odnose te da su sve značajnije kineske investicije, ali i donacije u mnogobrojnim projektima u BiH.

Opširnije...

Za dionicu na koridoru Vc još 34 milijuna eura

Priopćenje, 19.02.2019.

Kuvajtski fond - potpisMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnikom Kuvajtskog fonda za razvoj Marwan Al-Ghanemom ugovor o zajmu kojim će biti osigurano oko 34 milijuna eura za izgradnju autoceste na koridoru Vc na dionici Nemila – Donja Gračanica.

Istovremeno danas je potpisan i projketni ugovor na koji su poptise stavili direktor „Autocesta Federacije BiH“ Adnan Terzić i zamjenik direktora za operacije Kuvajtskog razvojnog fonda Marwan Al-Ghanem.

Opširnije...

Nastaviti reforme i suradnju s MMF-om nakon formiranja vlasti

Priopćenje, 12.11.2018.

bevanda - mmf 121118 MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda ocijenio je na današnjem sastanku sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem da je nužno nastaviti započete ekonomske reforme nakon formiranja vlasti.

Ministar Bevanda naglasio je da je u Ministarstvu financija i trezora BiH okončan posao na izradi Nacrta proračuna institucija BiH unatoč izbornoj godini te će biti upućen u proceduru Vijeću ministara BiH.

Opširnije...

UN nastavlja pomagati BiH u rješavanju migrantske krize

Priopćenje, 5. 2. 2019.

Bevanda - Sinanoglu MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas o realizaciji aktualnih projekata s rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih naroda (UN) za BiH Sezin Sinanoglu

S obzirom na to da je ministar Bevanda kopredsjedatelj Zajedničkog upravnog odbora UN-a  i BiH, sugovrnici su ocijenili da uskoro treba organizirati sastanak jer su mnogi ciljevi uspješno ispunjeni, ali još nisu okončane sve aktivnosti.

Opširnije...

Otkloniti poteškoće u provedbi projekata KfW-a

Priopćenje, 24.10.2018.

foto kfw 2410MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Njemačke razvojne banke (KfW) koje je predvodio  novoimenovani direktor za enregetski sektor za Jugositočnu Europu Pablo Obrador.

Osim nastupnog posjeta, sastanak je iskorišten za razgovor o aktualnim problemima u provedbi nekih projekata u Federaciji BiH te je na sastanku sudjelovala i federalna ministrica financija Jelka Milićević sa suradnicima.

Opširnije...