logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Otkloniti poteškoće u provedbi projekata KfW-a

Priopćenje, 24.10.2018.

foto kfw 2410MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Njemačke razvojne banke (KfW) koje je predvodio  novoimenovani direktor za enregetski sektor za Jugositočnu Europu Pablo Obrador.

Osim nastupnog posjeta, sastanak je iskorišten za razgovor o aktualnim problemima u provedbi nekih projekata u Federaciji BiH te je na sastanku sudjelovala i federalna ministrica financija Jelka Milićević sa suradnicima.

Opširnije...

Snažna potpora EU jačanju unutarnjih kontrola u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini

Saopćenje, 03.10. 2018.

Projekt sastanakMPovodom početka realizacije Projekta jačanja unutarnjih financijskih kontrola (PIFC) u javnom sektoru u Bosni i Hercegovini, koji financira Europska komisija iz komponente IPA II, ravnatelj Središnje harmonizacijske jedinice Ministarstva financija i trezora BiH Ranko Šakota  razgovarao je s predstavnikom firme koja će ralizirati Projekt, s vođom Projekta i ekspertima.
Korisnici Projekta, koji je vrijedan dva miliona eura i koji će trajati 24 mjeseca, jesu središnje harmonizacijske jedinice na razini Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine i institucije Brčko distrikta.

Opširnije...

Za autoceste još 180 milijuna eura od EBRD-a

Priopćenje, 13.9.2018. godine

ugovor - ebrd - ivan mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BIH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktorica Odjela za transport Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Sue Berrett potpisali su ugovor o zajmu u vrijednosti 180 milijuna eura za izgradnju dvije dionice autoceste i tunela Ivan na Koridoru 5c.
Projekt se sastoji od izgradnje dionica autocesta po međunarodnim standardima između Poprikuše i Nemile i između petlje Mostar Jug i tunela Kvanj, te tunela Ivan.

Opširnije...

Novi šef Misije MMF-a u nastupnom posjetu kod ministra Bevande

Sarajevo, 18.9.2018.

20180918 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet novoimenovanog šefa Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martina Petrija s kojim je razgovarao o budućoj suradnji.

Prvom sastanku Petrija u Vijeću ministara BiH nazočio je i njegov prethodnik Nadeem Ilahi kojem je ministar Bevanda zahvalio na dobroj suradnji i iskrenom odnosu i poželio uspjeh u budućem radu.  

Opširnije...

Za izgradnju dionice na Koridru 5C 47,7 milijuna eura

Priopćenje, 30.8.2018.

ofid - foto 3008MNZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda i generalni direktor Opek fonda za međunarodni razvoj /OFID/ Suleiman Jasir Al-Herbish potpisali su danas u Sarajevu sporazum o zajmu za izgradnju dionice od Nemile do Donje Gračanice na Koridoru "5C u vrijednosti 47,6 milijuna eura.Osim sporazuma o financiranju, generalni direktor Al-Herbish potpisao je s predsjednikom Federacije BiH Marinkom Čavarom projektni sporazum u vezi s izgradnjom ove dionice. 

Opširnije...