logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za gradski prijevoz u Sarajevu još 40 milijuna eura

Priopćenje, 23. 3. 2021. godine

VB - potpisMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnicima Europske investicijske banke (EIB) Mateom Rivellinijem i Jacopom Lensi Orlandom ugovor o financiranju u vrijednosti 40 milijuna eura za Projekt gradskog prijevoza Sarajevo.

Nakon potpisivanja sporazuma, koje je obavljeno koorespodentno i bez ceremonija zbog epidemiološke situacije, ministar Bevanda je kazao da su osigurana sredstva koja će poboljšati kvalitet života stanovnika Sarajevske županije te pomoći u zaštiti okoliša.

Opširnije...

Iz fonodva EU osigurano 15,5 milijuna eura za nove kilometre autoceste

Priopćenje, 10.3.2021.

Bevanda-EBRD malaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šeficom Ureda Europske banke za obnovu i razvitak (EBRD) u BiH Manuelom Naessl sporazum o dva granta Europske unije ukupne vrijednosti oko 15,5 milijuna eura.
Kako je istaknuto na ceremoniji potpisivanja, kojoj je nazočio i specijalni predstavnik EU za BiH i šef Delegacije EU u BiH Johan Sattler,  ova grant sredstva namijenjena su za izgradnju autoceste na dionicama Tunel Zenica – Donja Gračanica, te Buna – Počitelj.

Opširnije...

Pomoć malim i srednjim poduzećima u vrijednosti 56 milijuna eura

Priopćenje, 8. 2. 2021.

Bevnda foto 2mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas sa šefom Ureda Svjetske banke u BiH Emanuelom Salinasom ugovor o zajmu u vrijednosti 56 milijuna eura u okviru Projekta pružanja potpore za oporavak mikro, malih i srednjih poduzeća („MSME“) za saniranje posljedica pandemije virusa COVID-19.

Ministar Bevanda naglasio je da će potpisivanjem ovog ugovora o zajmu biti omgućeno da Međunarodna banka za obnovu i razvoj sredstva dodijeli razvojnim bankama u oba entiteta putem kojih će biti financirane aktivnosti poduzeća koja budu ispunjavala uvjete.

Opširnije...

Prijavljen lažni Twitter nalog ministra Vjekoslava Bevande

Priopćenje, 15. 2. 2021.

lažni nalogMNa društvenim mrežama danas su se pojavili lažni nalozi zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministra financija i trezora Vjekoslava Bevande gdje se navode službeni podatci  i koriste fotografije ministra.

S obzirom na to da ministar Vjekoslav Bevanda ne koristi društevene mreže, ni osobno niti u službene svrhe, obavještavamo javnost i osobe koje primaju zahtjeve za praćenje s ministrovih profila da je riječ o lažnom nalogu.

Ministarstvo financija i trezora BiH obavijestilo je danas nadležne institucije o otvaranju lažnog naloga na Twiteru te se očekuje da će biti uklonjen, a sve one koji dobiju zahtjeve s ovih naloga upozoravamo da je riječ o lažnom profilu.

 

Novac za pomoć migrantima nije uplaćivan preko jedinstvenog računa trezora

Priopćenje, 14. 1. 2021.

memoNakon niza izvješća dužnosnika Međunarodne organizacije za migracije (IOM) te novinarskih upita u vezi s navodima da su milijuni eura doznačeni za rješavanje migrantske krize, Ministarstvo financija i trezora BiH obavještava javnost da novac za ovu namjenu nije uplaćivan na jedinstveni račun trezora BiH.

Netočni su i navodi da se Ministarstvu financija i trezora BiH dostavljaju financijska izvješća iz IOM-a o utrošku tih sredstava jer su ilegalne migracije isključiva nadležnost Ministarstva sigurnosti BiH i svi kontakti se završavaju u tom ministarstvu koje priprema izvješća za sjednice Vijeće ministara BiH.

Opširnije...