logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Za javni prijevoz u Sarajevu 35 milijuna eura

Priopćenje, 5.2.2020.

ebrd - ugovorMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s direktoricom Europske banke za obnovu i razvoj za središnju i jugoistočnu Europu Charlotte Ruhe dva sporazuma o zajmu za Projekt javnog prijevoza u Sarajevu.
Nakon potpisivanja sporazuma ministar Bevanda rekao je kako će ovi projekti unaprijediti gradski prijevoz u Sarajevu, te doprinijeti zaštiti okoliša i smanjenju zagađenja zraka.

Opširnije...

Ministar Bevanda s izvršnim direktorom Svjetske banke o novoj strategiji

Priopćenje, 29. 1. 2020.

bevanda - davidse -2901mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izvršnog direktora u Svjetskoj banci Koena Davidsea s kojim je razgovarao o prioritetima za pripremu nove strategije djelovanja ove financijske institucije u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je da dugogodišnja uspješna suradnja sa Svjetskom bankom garantira da će i nova strategija biti usmjerena tako da se ulaže u najvažnije sfere života, poput obrazovanja, zdravstva, zaštite okoliša i obnovljive energije.

Opširnije...

Ministar Bevanda primio veleposlanike Malezije i Saudijske Arabije

Priopćenje, 22. 1. 2020.

mft - malezija fotoMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u odvojenim susretima veleposlanike Malezije Zakri Jaafara i Saudijske Arabije Hanija bin Abdullaha Mominaha, a osnovne teme razgovora bile su stvaranje boljih uvjeta za poslovnu suradnju i privlačenje investicija.

Ministar Bevanda naglasio je u razgovoru s veleposlanikom Jaafarom da su odnosi između BiH i Malezije prijateljski i da mogu biti unaprijeđeni kroz poslovnu suradnju u mnogim područjima.

Opširnije...

Ministar Bevanda i veleposlanik Nelson razgovarali o proračunu i reformama

Priopćenje, 23.1.2020

Bevanda - NelsonZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u BiH Erica Nelsona s kojim je razgovarao o usvajanju proračuna institucija BiH za ovu godinu i provođenju reformi.

Ministar Bevanda upoznao je veleposlanika Nelsona s aktivnostima koje se vode u Ministarstvu financija i trezora BiH na pripremi proračuna za ovu godinu kako bi se ovaj posao završio u prvom tromjesečju jer je na snazi privremeno financiranje koje ograničava poslovanje institucija u smislu kapitalnih ulaganja.

Opširnije...

Ministar Bevanda s veleposlanikom Katara o poboljšanju ekonomske suradnje

Priopćenje, 21. 1. 2020.

DSC 0796mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Katara u BiH Sultana bin Ali Al-Khatera, a osnovne teme razgovora bile su jačanje ekonomskih veza i privlačenje investicija u BiH.

Ministar Bevanda naglasio je tijekom sastanka s veleposlanikom Al-Kheterom da postoji ustavna nadležnost za pojedine oblasti poslovanja, ali i zakonski okvir za određene poslovne olakšice kako što je Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između BiH i Katara što stvara mogućnost bolje suradnje.

Opširnije...