logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Uplaćeno 715, 383 KM za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19

Priopćenje, 6. 4. 2020.

MemorandumMinistarstvo financija i trezora BiH svaki dan će objavljivati na svojoj web stranici podatke o uplatama na namjenski podračun, koji je otvoren kod Centralne banke BiH, gdje će biti uplaćivana financijska pomoć u borbi protiv virusa COVID-19.

Uvidom u knjigovodstvenu evidenciju Ministarstva financija i trezora BiH do danas su uplatu na namjenskom podračunu imali Telemah d.o.o. Sarajevo u iznosu 715,373.20 KM i privatna osoba u iznosu 10,00 KM.

Namjenski podračun u okviru Jedinstvenog računa BiH otvoren je na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, dok je Ministarstvo financija i trezora BiH dalo instrukcije za uplatu u eurima ili konvertibilnim markama.

Instrukcija sa detaljnim uputama za uplate, kao i iznos uplaćenih sredstava dostupni su na web stranici Ministarstva financija i trezora BiH (www.mft.gov.ba).

Otvoren namjenski podračun za pomoć u borbi protiv virusa COVID-19

Priopćenje, 1. 4. 2020.

Ministarstvo financija i trezora BiH danas je otvorilo namjenski podračun kod Centralne banke BiH gdje će biti uplaćivana financijska pomoć u borbi protiv virusa COVID-19.

Namjenski podračun u okviru Jedinstvenog računa BiH otvoren je na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, dok je Ministarstvo financija i trezora BiH dalo instrukcije za uplate u eurima ili konvertibilnim markama.

Instrukcija sa detaljnim uputama za uplate dostupna je na sljedećem linku: Uplata donacija za pomoć u borni protiv virusa COVID-19.

Obavijest o prijemu stranaka u Pisarnici MFT

 Priopćenje, 13.3.2020.

Pisarnica Ministarstva financija i trezora BiH od 16. 3. 2020. godine radit će skraćeno sa strankama zbog proglašene pandemije koronavirusa (COVID-19) i propisanih mjera zaštite zdravlja građana.
Imajući u vidu preporuke Svjetske zdravstvene organizacije i Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Federacije BiH donesena je odluka kojom je vrijeme prijema stranaka u pisarnici ograničeno i pošta će se primati u razdoblju od 10:00 sati do 11:00. sati.
Također, apelujemo na sve stranke, izuzev u slučaju dostave hitnih akata, da Ministarstvu financija i trezora BiH dostavljaju podneske na sljedeće načine:


• Putem pošte na adresu: Trg BiH br. 1, 71 000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
• Faksom na broj: 033 / 202 - 930
• Putem e- pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ; Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. (dokumenti moraju biti skenirani originali)

Osigurati financiranje institucija BiH

Priopćenje, 24.3.2020.

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda izrazio je zadovoljstvo što je na današnjoj sjednici Vijeća ministara BiH usvojen Nacrt zakona o proračunu institucija BiH i međunarodnih obveza BiH za 2020. godinu, kao i Odluka o privremenom financiranju za drugi kvartal ove godine.
Ministar Bevanda smatra da je pokazatelj odgovornosti jednoglasno usvajanje Odluke o privremenom financiranju za razdoblje travanj-lipanj 2020. godine.
Ministar Bevanda naglasio je da očekuje visok stupanj svjesti o trenutku u kome se ovogodišnji proračun usvaja i uvažava sve primjedbe koje su izrečene.

Opširnije...

Za dvije dionice na Koridoru Vc 140 milijuna eura

Priopćenje, 27. 2. 2020.

IMG 1018mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda, i direktor Europske investicijske banke (EIB) za Sloveniju, Hrvatsku i Zapadni Balkan Mateo Rivellini potpisali su danas u Sarajevu ugovor o financiranju, koji se odnosi na izgradnju dvije dionice autoceste na Koridoru Vc.

Nakon potpisivanja ugovora ministar Bevanda je rekao kako ne treba posebno naglašavati koliko je važan svaki kilometar autoceste na koridoru Vc.

Opširnije...