logosrbdeachrvactbosdeac

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Održan sastanak Foruma za koordinaciju donatora u BiH

Priopćenje, 23.05.2018.

DCF slika mRedoviti sastanak Foruma za koordinaciju donatora (DCF), kojim je  predsjedala pomoćnica ministra financija i trezora gđa.  Dušanka Basta, održan je danas u organizaciji Sektora za financijsko planiranje razvitka i koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći Ministarstva financija i trezora BiH.

Opširnije...

Spriječiti zastoj projekta EBRD-a u BiH

Sarajevo, 23.5.2018.

Bevanda - EBRD 2305 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas direktora Ureda Europske banke za obnovu i razvoj u BiH Iana Browna i višeg savjetnika za investicije ove banke Franklina Stevesa.

Na sastanku se govorilo o projektima koji su u tijeku i budućim aktivnostima koje u BiH  financira EBRD, kao i o aktualnoj situaciji u vezi s akumuliranjem prihoda od cestarina na posebnom podračunu Centralne banke BiH.

Opširnije...

Izborna godina ne smije zaustaviti reforme

Priopćenje, 9. 5. 2018.

mmf - bevanda 0905MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s Nadeemom Ilahijem, šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji boravi u BiH u okviru drugog pregleda Proširenog aranžmana između BiH i MMF-a.

Ministar Bevanda upoznao je predstavnike MMF-a s aktivnostima koje se provode na razini BiH kako bi se ispunile preuzete obveze iz Pisma namjere.

Opširnije...

Veleposlanik Japana u nastupnom posjetu kod ministra Bevande

Priopćenje, 22.5.2018.

20180522 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Japana u BiH Hideyukija Sakamota.

Tijekom sastanka naglašeno je da Japan i BiH njeguju prijateljske odnose te da su značajne japanske donacije u mnogobrojnim projektima u BiH.  

Ministar Bevanda poželio je veleposlaniku Japana uspješan rad u njegovoj diplomatskoj misiji u BiH te izrazio očekivanja da će tijekom njegovog manadata biti više investicija i gospodarske suradnje.

Opširnije...

Dodatno unaprijediti ekonomsku suradnju BiH i Francuske

Priopćenje, 25.4.2018.

Bevanda - RusoMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Republike Francuske u BiH Guillaume Roussona s kojim je, između ostalog, razgovarao o poboljšanju ekonomske suradnje.

Tijekom sastanka naglašeno je da Francuska i BiH u posljednje vrijeme imaju pozitivne trendove u trgovinskoj razmjeni, ali da još ima mnogo prostora da se ovaj vid suradnje unaprijedi.

Opširnije...