logosrbdeachrvactbosdeac

Nastaviti dobru suradnju s EBRD-om

Priopćenje, 24.9.2019.

ebrd - nastupnaMalaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođeno direktoricom za zapadni Balkan Zsuzsannom Hargitai, te novoimenovanu direktoricu EBRD-a za BiH Manuelu Nassel i njezinog prethodnika Iana Browna.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu novoj direktorici EBRD-a i obećao potporu u njezinom budućem radu te je izrazio zahvalnost Ianu Brownu na njegovom predanom radu tokom svog mandata u BiH. 

Sugovornici su se složili da je uspješno realizirano mnogo projekata EBRD-a u BiH, posebice u području cestovne infrastrukture te da su u pripremi i projekti za javni prijevoz u Sarajevu te nove dionice autoceste.

Na sastanku je konstatirano da je formiranje vlasti i dalje prioritetna tema u BiH iako je od općih izbora prošlo skoro godinu te je to razlog što neki kreditni ugovori nisu ratificirani niti su procedure dovedene do kraja nakon potpisivanja ugovora.

Ministar Bevanda naglasio je da Ministarstvo financija i trezora BiH profesionalno obavlja svoje poslove koji se tiču ugovaranja kreditnih aranžmana te da suradnja sa EBRD-om ide svojim tijekom i da očekuje i nove projekte u budućnosti.