logosrbdeachrvactbosdeac

Ministri financija Bevanda i Marić zadovoljni suradnjom

Priopćenje, 8.5.2019.

20190508 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ministra financija Republike Hrvatske Zdravka Marića s kojim je razgovarao o aktualnim ekonomskim temama i stvaranju uvjeta za bolje poslovanje gospodarstvenika.

Na sastanku dvojice ministara govorilo se o kontinuiranoj suradnji susjednih država iz perspektive resora financija i izazova s kojima se susreću zemlje Europske unije i one koje teže postati dijelom te obitelji, poput Bosne i Herecegovine.

 

Naglašeno je da će Republika Hrvatska nastaviti pružati potporu Bosni i Hercegovini na njezinom europskom putu.

U svjetlu razgovora o ulaganjima, čemu je i posvećena Godišnja konferencija Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) na kojoj su sudjelovala oba ministra, ocijenjeno je da BiH mora snažnije krenuti u provedbu reformi jer je to najbolji način za ostvarenje ekonomskog rasta i otvaranje puta za strana i domaća ulaganja.

Sugovrnici su se složili da susjedne zemlje trebaju podupirati jedna drugu u svakom segmentu te da je, uz dobre bilateralne odnose, nužno zbližavati gospodarstvenike jer je to od izravne koristi za građane i njihov standard.