logosrbdeachrvactbosdeac

Za dionicu na koridoru Vc još 34 milijuna eura

Priopćenje, 19.02.2019.

Kuvajtski fond - potpisMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnikom Kuvajtskog fonda za razvoj Marwan Al-Ghanemom ugovor o zajmu kojim će biti osigurano oko 34 milijuna eura za izgradnju autoceste na koridoru Vc na dionici Nemila – Donja Gračanica.

Istovremeno danas je potpisan i projketni ugovor na koji su poptise stavili direktor „Autocesta Federacije BiH“ Adnan Terzić i zamjenik direktora za operacije Kuvajtskog razvojnog fonda Marwan Al-Ghanem.

„Novcem koji će biti osiguran ovim kreditom bit će financirana dionica autoceste od Nemile do Donje Gračanice u dužini 17,7 kilometra, što je vrlo bitna cestovna komunikacija na Korodoru Vc i financijski su je podržali i drugi kreditori“, rekao je ministar Bevanda.

Predstavnik Kuvajtskog fonda za razvoj Marwan Al-Ghanem kazao je da je današnja ceremonija važan korak saradnje Kuvajtskog fonda i Bosne i Hercegovine.

"Kuvajtski fond je u razvoju BiH prisutan od 1997. godine kada je učestvovao u financiranju kreditne linije za Investicijsku banku BiH. Od tada je odobreno ukupno pet kredita po povoljnim uvjetima. Odobrena su i dva granta za tehničku pomoć", rekao je Al-Ghanem.

Direktor „Autocesta FBiH“ Adnan Terzić istakao je da je za ovu godinu planirano ozbiljno zaduženje kod domaćih komercijalnih banaka, kako bi smanjili izloženost prema europskim bankama, EIB-u i EBRD-u.