logosrbdeachrvactbosdeac

Švedska nastavlja pružati potporu BiH

Priopćenje, 21.06.2017.

SvedskaMalaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Švedske u BiH Andersa Hagelberga s kojim je razgovarao o nastavku suradnje dvije zemlje.

Ministar Bevanda naglasio je da je zahvalan vlastima Švedske koje kontinuirano pružaju financijsku potporu u svim oblastima koje su bitne za poboljšanje uvjeta života u Bosni i Hercegovini.

Tijekom sastanka naglašeno je da je Sporazum o razvojnoj suradnji za razdoblje 2014.-2020. godine od velikog značaja za Bosnu i Hercegovinu, te da je cilj te suradnje u narednom razdoblju postizanje demokratskog, pravednog i održivog razvoja, uz ispunjenje uvjeta za pridruživanje EU.

Veleposlanik Hagelberg je istakao da će Švedska nastaviti pružati potporu BiH na njezinom europskom putu, te da su zemlje zapadnog Balkana u fokusu njihovih aktivnosti kako bi se što prije pridružile EU.

Ministar Bevenda, na sastanku je također istakao važnost projekta „Sustav za planiranje i upravljanje javnim investicijama – PIPMS“, koji je u finalnoj fazi odobravanja od strane Švedske Side i naglasio žurnost njegovog odobravanja, jer ovaj projekt uveliko doprinosi jačanju sektora javnih financija u Bosni i Hercegovini, povećava učinkovitost javnih investicija i upravljanja dugom, što su i prioritetne mjere definirane u  Reformskoj agendi BiH 2015-2018.