logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Bevanda i veleposlanik Ivancov – dogovor o potpisivanju Sporazuma o klirinškom dugu

Priopćenje, 21.2.2017. godine

30170221 mZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas veleposlanika Ruske Federacije u BiH Petera Ivancova s kojim je razgovarao o mogućim terminima za potpisivanje Sporazuma o klirinškom dugu.

Tijekom sastanka sugovornici su izrazili obostrano zadovoljstvo zbog činjenice da su u obje države završene sve potrebne procedure kao i da su stekli uvjeti za popisivanje ovog Sporazuma. Dogovoreno je da će Sporazum biti potpisan u Moskvi, nakon čega će obje države nastaviti sa provedbom daljnjih aktivnosti koje prethode izvršavanju obveza iz Sporazuma.

 Ministar Bevanda predložio je nekoliko termina tijekom ožujka mjeseca za potpisivanje Sporazuma, a točan termin bit će poznat nakon odgovora ruske strane o odgovarajućem datumu.

Tijekom sastanaka sugovornici su razgovorali o pripremama za sastanak Međudržavne komisije za suradnju dvije zemlje i u tom smislu konstatirano je da treba nastaviti konzultacije sa entitetima glede zaključivanja Ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja između Bosne i Hercegovine i Ruske Federacije.

Također, ministar Bevanda i veleoslanik Ivancov razgovarali su o aktualnoj političkoj situaciji kao i o provođenju ekonomskih reformi u Bosni i Hercegovini.