logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Bevanda razgovarao s viceguvernerkom CEB-a

Priopćenje, 18.01.2017.

Bevanda - CEB - AlonsoMZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u novoimenovanu viceguvernerku Razvojne banke Vijeća Europe Rose Maríu Sanchez-Yebra Alonso.

Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu viceguvernerki na novoj dužnosti uz očekivanje da će se dobra suradnja s ovom bankom, koja financira projekte za najranjivije kategorije društva, nastaviti i u budućnosti.

Na sastanku je naglašeno da se većina projekata implemntira predviđenom dinamikom, te da je nužno otkloniti eventualne administrativne barijere koje mogu dovesti do zastoja.

Tijekom sastanka, kojem je nazočio i zamjenik generalnog direktora za kredite i društveni razvoj CEB-a Stephan Sellen, razgovarano je i o procedurama koje su nužne za povrat poreza na dodanu vrijednost što je definirano i kreditnim ugovorima.

Ministar Bevanda naglasio je da je CEB značajno doprinio društvenom razvitku u BiH kroz svoje projekte u posljednjih 14 godina, koliko je BiH članica ove financijske institucije, te zahvalio na potpori koju kontinuirano pružaju.

Tijekom sastanka bilo je riječi o projektu CEB-a iz oblasti zdravstva koji je okončan, te o izgradnji Državnog zatvora gdje se implemntacija značajno ubrzala, kao i o projektu koji se odnosi na zatvaranje kolektivnih centara i Regionalnom stambenom zbrinjavanju izbjeglih i raseljenih osoba.

Viceguvernerka CEB-a izrazila je zadovoljstvo što su vidljive ekonomske reforme u BiH jer se bilježi ekonomski rast i jača financijska stabilnost.  (kraj)