logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Vrankić u posjet primio delegaciju Njemačke razvojne banke (KfW-a)

Priopćenje, 01.07.2010. 

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Dragan Vrankić primio je  delegaciju Njemačke razvojne banke (KFW). Istodobno  je ovo  bio  i oproštajni susret za direktora Ureda KfW-a  u Sarajevu Geralda Kuehnemunda, koji nakon trogodišnjeg provedenog  mandata, početkom ovog mjeseca, odlazi iz  Bosne i Hercegovine.

Suradnja je obostrano ocijenjena uspješnom i  s puno razumijevanja. Portfolio s projektima   je multipliciran, konstatirano je, i sveukupno iznosi 318.444.283 eura od čega 85.444.283  eura granta i 233 milijuna  eura kredita. 

Bosna i Hercegovina i KfW  provode  brojne  projekte u našoj zemlji  posebice s težištem  iz oblasti obnovljivih energija i zaštite prirodnog  okoliša.

Ministar Vrankić zahvalio je  Njemačkoj vladi, KfWu i posebice direktoru Kuehnemundu, kako na profesionalnom tako i osobnom zalaganju i podršci BiH, te mu poželio uspjeh u daljnjoj karijeri.

Na mjesto  direktora Ureda KfW-a  u  BiH dolazi  Stefan Leudesdorff.

Sastanku su nazočili i  predstavnik njemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku suradnju i razvoj Rolf Lerch i direktorica  za zemlje Balkana ( BiH, Crnu Goru i Srbiju) Tina Babo te suradnici ministra financija i trezora -  savjetnik Petar Kraljević i pomoćnik ministra Miroljub Krunić.