logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Vrankić najoštrije osudio napad na provincijala Džolana

Priopćenja ( 23.01.2008 )


Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Dragan Vrankić posjetio je fra Miju Džolana, provincijala Franjevačke provincije Bosne Srebrene, kojeg su u nedjelju, dva sata iza ponoći, u Franjevačkom provincijalatu Bosne Srebrene u Sarajevu, napale dvije nepoznate osobe pri tom mu nanijevši tjelesne ozljede i prijeteći mu pištoljem.
 - Ova vandalska narušavanja čine sramotu i ogromnu štetu glavnom gradu kao i samoj državi Bosni i Hercegovini. Zabrinut sam i činjenicom da su uz materijalno osiromašenje i društvenu degradaciju građani sve više izloženi verbalnom i fizičkom zlostavljanju kao i sve češćim pokušajima stvaranja klime nacionalne i vjerske netrpeljivosti i nesigurnosti- smatra ministar Vrankić.

Ministar Vrankić i ovim putem izražava osudu, zgražanje i svoje ogorčenje nad vandalskim bezobzirnim napadom zahtijevajući brzu i jasnu reakciju nadležnih instituicija. Nada se da će nasilnici biti u što kraćem roku pronađeni te očekuje kako će odgovarajuće biti kažnjeni a javnost izviješćena o motivima učinjenog nedjela./kraj