logosrbdeachrvactbosdeac

Konstituirana Ministarska konferencije za ekonomske i financijske poslove u procesu EU

Priopćenje, 24. 5. 2021.

Slika - sef  MZamjenik ministra financija i trezora Bosne i Hercegovine Hazim Rančić održao je u ponedjeljak, 24.5.2021. godine, prvu konstituirajuću sjednicu Ministarske konferencije za ekonomske i financijske poslove u sustavu koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.
Ministarskoj konferenciji nazočili su ministri financija svih razina vlasti u Bosni i Hercegovini, odnosno njihovi ovlašteni zastupnici, te ovlašteni zastupnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, ovlašteni zastupnik federalnog ministra energije, rudarstva i industrije, ministar gospodarstva i poduzetništva Republike Srpske, te ravnatelj za financije Brčko Distrikta BiH.
Na predmetnoj sjednici, koja je održana online, jednoglasno je podržan predloženi dnevni red, izabran predsjedatelj i dva zamjenika predsjedavatelja Ministarske konferencije, te je usvojen Poslovnik o radu Ministarske konferencije za ekonomske i financijske poslove u sustavu koordinacije procesa europskih integracija u Bosni i Hercegovini.