logosrbdeachrvactbosdeac

Ministar Bevanda na sastanku s izvršnim direktorom MMF-a

Priopćenje, 2. 12 2020.

sastanak - mmf 0212 - MZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda sudjelovao je danas sastanak sa izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Paulom Hilbersom koji je, po preuzimanju ove dužnosti, upriličio video-susret s predstavnicima vlasti na razini BiH.
Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu Hilebrsu na novoj dužnosti te naglasio da je suradnja BiH i MMF-a dugogodišnja i iznimo uspješna te očekuje da će tako biti i ubuduće.

Tijekom sastanka govorilo se o aktivnostima koje su poduzete u svezi s novim arnžmanom s MMF-om o čemu trenutno pregovaraju Misija MMF-a i vlasti u entitetima i na razini BiH.
Sugovornici su se složili da se reforme moraju provoditi u interesu cijelog društva te da se vlade suočavaju s velikim izazovima.
Na prvom zajedničkom sastanku s Hilbersom u ime vlasti BiH sudjelovali su: predsjedatelj Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, guverner Centralne banke BiH Senad Softić i zamjenik ministra financija i trezora BiH Hazim Rančić.