logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda i ambasador Vigemark razgovarali o nastavku provedbi reformi

Saopćenje, 28.9.2017.

20170928 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU za BiH Lars-Gunar Vigemarka s kojim je razgovarao o nastavku provedbi ekonomskih reformi u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka naglašeno je da je došlo do zastoja u provedbi reformi, posebno onih koje se tiču investicijskih projekata te je ponovo istaknuta neophodnost usvjanja izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH, kao i ostalih zakonskih rješenja koja su predviđena Reformskom agendom.

Opširnije...

Bevanda i De Lanoj razgovarali o nastavku saradnje s MMF-om

Saopćenje, 19.9.2017. godine

20170919 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Antonijem de Lanojem o nastavku saradnje s ovom finansijskom institucijom.

Opširnije...

Konferencija za medije ministra Bevande (AUDO)

Sarajevo, 29.8.2017.

bevanda 2029-8-2017Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je u Sarajevu konferenciju za medije.
 

AUDIO ZAPIS KONFERENCIJE ZA MEDIJE

 

 

Potpisan Sporazum o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć Narodne Republike Kine

Sarajevo 13.9.2017

20170913 mZamjenik predsjevajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo potpisali su Sporazum o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i Narodne Republike Kine u vrijednosti 30 miliona juana (oko 7,5 miliona KM).

Opširnije...

Sastanak ministra finansija i trezora BiH sa novoimenovanim direktorom Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovine

Sarajevo, 29.8.2017.

ovaMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovini, gospodina Emanuela Salinasa, kojem je ovo ujedno i prvi radni sastanak nakon preuzimanja dužnosti 28.8.2017. godine.

Ministar Bevanda izrazio je novom direktoru dobrodošlicu i poželio uspješan predstojeći mandat u Bosni i Hercegovini. Ministar se osvrnuo na prethodnu uspješnu saradnju sa Svjetskom bankom kao veoma važnim partnerom, te naglasio da je podrška te institucije od strateškog značaja za provedbu potrebnih reformi za koje se Bosna i Hercegovina opredijelila.

Opširnije...