logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Saudijski kredit za bolnice i općinu Satri Grad

Saopćenje, 25. 7. 2018.

saudisjki fond mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i zamjenik predsjednika Saudijskog fonda za razvoj Yousef bin Ibrahim Al-Bassam potpisali su danas kreditnne sporazume za obnovu i opremanje bolnica u Konjicu i Mostaru, te nekoliko projekata na području sarajevske općine Stari Grad.

Kako je naglasio ministar Bevanda, zahvaljujući ovom kreditu Saudijskog fonda u ukupnom iznosu 32,4 miliona KM bit će obnovljena zgrada, laboratorij i nabavljena oprema  u Kantonalnoj bolnici „Safet Mujić“ za šta će biti izdvojeno  9,7 miliona KM.

Opširnije...

Ministar Vjekoslav Bevanda na sijednici Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje EU

Saopćenje, 13.7.2018.

brisel---sjednicaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda učestvovao je danas u okviru delegacije BiH na sjednici Vijeća za stabilizaciju i pridruživanje između Evropske unije i BiH.
Vijeće za stabilizaciju i pridruživanje između EU i BiH razmatralo je danas napredak ostvaren u pretpristupnom procesu, naročito u svjetlu izvještaja Evropske komisije za ovu godinu i odgovora na Upitnik EU.

Opširnije...

Ministar Bevanda na godišnjem sastanku Konstituence SB i MMF-a u Splitu

Saopćenje, 9. 6. 2018.godine

Bevanda - de lano MjZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda učestvovao je na godišnjem sastanku Konstituence Svjetske banke (SB) i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je 9. 6. 2018. godine održan u Splitu u prisustvu  ministara finansija i guvernera banaka 15 zemalja, te rukovodstva ovih finansijskih institucija.

Uvodne riječi o ekonomskim pitanjima i ciljevima za predstojeći period  dali su zamjenik predsjedavajućeg Grupacije Svjetske banke za Evropu i Centralnu Aziju Cyril Muller, te izvršni direktori MMF-a i SB-a Anthony de Lannoy  i Frank Heemskerk.

Sagovornici su se složili da reforme moraju biti nastavljene bez obzira na predstojeće izbore i opću političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Za Bolnicu Zenica kredit od 10 miliona eura

Saopćenje, 27. 6. 2018.

20180627 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i direktor Ureda  Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ u BiH Ian Brown potpisali su danas u Sarajevu sporazum o kreditu za projekat poboljšanja energetske efikasnosti u Bolnici Zenica u vrijednosti od 10.000.000 eura.

Uz ovaj kreditni aranžman  potpisan je i sporazum o investicijskom grantu EU u iznosu od 1.000.000 eura.

 

Opširnije...

Održan sastanak Foruma za koordinaciju donatora u BiH

Saopštenje, 23.05.2018.

DCF slika mRedovni sastanak Foruma za koordinaciju donatora (DCF), kojim je  predsjedavala pomoćnik ministra finansija i trezora gđa.  Dušanka Basta, održan je danas u organizaciji Sektora za finansijsko planiranje razvoja i koordinaciju međunarodne ekonomske pomoći Ministarstva finansija i trezora BiH.

Opširnije...