logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ambasador NR Kine u nastupnoj posjeti kod ministra Bevande

Saopćenje, 19.2.2019.

Bevanda - PingMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu ambasadora Narodne Republike (NR) Kine u BiH Ji Pinga.

Tokom sastanka naglašeno je da Bosna i Hercegovina i Kina njeguju prijateljske odnose te da su sve značajnije kineske investicije, ali i donacije u mnogobrojnim projektima u BiH.

Opširnije...

Za dionicu na koridoru Vc još 34 miliona eura

Saopćenje, 19.02.2019.

Kuvajtski fond - potpisMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda potpisao je danas s predstavnikom Kuvajtskog fonda za razvoj Marwan Al-Ghanemom ugovor o zajmu kojim će biti osigurano oko 34 miliona eura za izgradnju autoceste na koridoru Vc na dionici Nemila – Donja Gračanica.

Istovremeno danas je potpisan i projketni ugovor na koji su poptise stavili direktor „Autocesta Federacije BiH“ Adnan Terzić i zamjenik direktora za operacije Kuvajtskog razvojnog fonda Marwan Al-Ghanem.

Opširnije...

Nastaviti reforme i saradnju s MMF-om nakon formiranja vlasti

Saopćenje, 12.11.2018.

bevanda - mmf 121118 MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda ocijenio je na današnjem sastanku sa šefom Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za BiH Martinom Petrijem da je neophodno nastaviti započete ekonomske reforme nakon formiranja vlasti.

Ministar Bevanda naglasio je da je u Ministarstvu finansija i trezora BiH završen posao na izradi Nacrta budžeta institucija BiH uprkos izbornoj godini te će biti upućen u proceduru Vijeću ministara BiH

Opširnije...

UN nastavlja pomagati BiH u rješavanju migrantske krize

Saopćenje, 5. 2. 2019.

Bevanda - Sinanoglu MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas o realizaciji aktuelnih projekata s rezidentnom koordinatoricom Ujedinjenih nacija (UN) za BiH Sezin Sinanoglu

S obzirom na to da je ministar Bevanda kopredsjedavajući Zajedničkog upravnog odbora UN-a  i BiH, sagovrnici su ocijenili da uskoro treba organizirati sastanak jer su mnogi ciljevi uspješno ispunjeni, ali još nisu završene sve aktivnosti.

Opširnije...

Otkloniti poteškoće u provedbi projekata KfW-a

Saopćenje, 24.10.2018.

foto kfw 2410MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas delegaciju Njemačke razvojne banke (KfW) koju je predvodio  novoimenovani direktor za enregetski sektor za Jugositočnu Evropu Pablo Obrador.

Osim nastupne posjete, sastanak je iskorišten za razgovor o aktuelnim problemima u provedbi nekih projekata u Federaciji BiH te je na sastanku učestovala i federalna ministrica finansija Jelka Milićević sa suradnicima.

Opširnije...