logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Trenutni projekti EIB-a u BiH dostigli vrijednost 190 miliona eura

Saopćenje, 1. 10. 2019.

bevanda - EIB 0110Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas o nastavku implementacije projekata s novoimenovanim šefom operacija Europske investicijske banke (EIB) za Hrvatsku i zapadni Balkan Antoniom Lorenzom.

Ministar Bevanda upoznao je novog šefa operacija EIB-a s trenutnom dinamikom realizacije projekata koji se finansiraju sredstvima ove europske banke s kojom BiH ima izuzetnu i dugogodišnju saradnju.

Opširnije...

Ispuniti uslove za potpisivanje novih ugovora s KfW-om

Saopćenje, 1. 10. 2019.

Bevanda - Droszdol 0110MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Razvojne banke Njemačke (KfW) u BiH Adama Drosdzola s kojim je razgovarao o ispunjavanju uslova za potpisivanje ugovora za nove projekte u BiH.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu novom direktoru KfW-a uz želje za uspjeh u budućem radu u čemu će imati podršku iz Ministarstva finansija i trezora BiH jer dobra saradnja traje već dvije decenije i izrodila je niz projekata za dobrobit građana BiH. 

Opširnije...

Ministar finansija Vjekoslav Bevanda podržao sekotor osiguranja u BiH

Saopćenje, 26. 9. 2019.

20190626 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda otvorio je danas dvodnevnu Konferenciju Udruženja društava za osiguranje u Federaciji BiH, „Dani osiguranja u Bosni i Hercegovini“ ističući na taj način značaj sektora osiguranja u ukupnom finansijskom poslovanju jedne zemlje.  

„Uspješno funkcionisanje moderne privrede u cjelini ne može se zamisliti bez stabilnog i funkcionalnog tržišta osiguranja“, naglasio je ministar Bevanda u u pozdravnom govoru nakon obraćanja predsjednika Upravnog odbora Udruženja društava za osiguranje u FBiH Damira Hadžića.

Opširnije...

Ministar Bevanda na međunarodnoj konferenciji osiguravatelja depozita

Saopćenje, 27. 9. 2019.

konferencija AODmZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda otvorio je danas u Sarajevu Međunarodnu konferenciju Evropskog foruma osiguravatelja depozita i Agencije za osiguranje depozita BiH.

U uvodnim obraćanjima ministra Bevande te direktor Agencije za osiguranje depozita BiH Krešimira Šoljića i predsjednik Evropskog foruma osiguravatelja depozita Thierrya Dissauxa naglašen je značaj usaglašavanja propisa sa pravnom tečevinom Europske unije.

Opširnije...

Nastaviti dobru suradnju s EBRD-om

Saopćenje, 24.9.2019.

ebrd - nastupnaMalaZamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas izaslanstvo Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) predvođeno direktoricom za zapadni Balkan Zsuzsannom Hargitai, te novoimenovanu direktoricu EBRD-a za BiH Manuelu Nassel i njezinog prethodnika Iana Browna.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu novoj direktorici EBRD-a i obećao potporu u njezinom budućem radu te je izrazio zahvalnost Ianu Brownu na njegovom predanom radu tokom svog mandata u BiH. 

Opširnije...