logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Hrvatska će pružiti podršku BiH u oblasti osiguranja depozita

18.10.2019. godine

20191018 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas u Zagrebu o jačanju regionalne konkurentnosti u oblasti osiguranja depozita s direktoricom Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka Republike Hrvatske Marijom Hrebac.

Na sastanku je zaključeno da postoji niz načina za uspješnu saradnju između BiH i Hrvatske u ovoj oblasti, posebno jer je Hrvatska članica Europske unije i ranije je prošla period tranzicije i usklađivanja zakonodavstva s direktivama EU.

Opširnije...

Ministar Bevanda i ambasador Stanišić zadovoljni saradnjom BiH i Crne Gore

Saopćenje, 15. 10. 2019.

Bevanda - StanisicmZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog ambasadora Republike Crne Gore u BiH Obrada Mišu Stanišića.

Ministar Bevanda poželio je dobrodošlicu ambasadoru Stanišiću uz ocjenu da je dobra saradanja dvije zemlje osnov za uspješan diplomatski rad i prilika da se postignu još bolji rezultati.

Opširnije...

Ministar Bevanda i ambasador Sattler očekuju nastavak reformi u BiH

Saopćenje, 9. 10. 2019.

Bevanda - SattlerMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog specijalnog predstavnika Evropske unije za Bosnu i Hercegovinu i šefa Delegacije Evropske unije u BiH ambasadora Johanna Sattlera.

Ministar Bevanda poželio je uspjeh u radu ambasadoru Sattleru i izrazio nadu da će buduća saradnja biti na viskom nivou kao i do sada.

Opširnije...

Za projekte KfW-a u Gradišci oko 15 miliona eura

Saopćenje, 15.10.2019.

IMG 0666mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda, ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović i gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić potpisali su danas dva ugovora o grantu sa projektnim menadžerom Njemačke razvojne banke (KfW) Stephanom Raabeom.
Ministar Bevanda objasnio je da se prvi sporazum odnosi na grant od 3,8 miliona eura koje je osigurala Švicarska razvoja agencija (SECO), a implementira se preko KfW-a, dok je drugi grant u iznosu 10, 26 miliona eura osiguran na osnovu ugovora o finansijskoj saradnji između Njemačke i BiH.

Opširnije...

Trenutni projekti EIB-a u BiH dostigli vrijednost 190 miliona eura

Saopćenje, 1. 10. 2019.

bevanda - EIB 0110Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas o nastavku implementacije projekata s novoimenovanim šefom operacija Europske investicijske banke (EIB) za Hrvatsku i zapadni Balkan Antoniom Lorenzom.

Ministar Bevanda upoznao je novog šefa operacija EIB-a s trenutnom dinamikom realizacije projekata koji se finansiraju sredstvima ove europske banke s kojom BiH ima izuzetnu i dugogodišnju saradnju.

Opširnije...