logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Švedska nastavlja pružati podršku BiH

Saopćenje, 21.06.2017.

SvedskaMalaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Švedske u BiH Andersa Hagelberga s kojim je razgovarao o nastavku saradnje dvije zemlje.

Ministar Bevanda naglasio je da je zahvalan vlastima Švedske koje kontinuirano pružaju finansijsku podršku u svim oblastima koje su bitne za poboljšanje uslova života u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Ministar Bevanda primio u nastupnu posjetu Ambasadora Italije

Saopćenje, 21.06.2017.

ItalijaMalaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Italije u našoj zemlji Nicolu Minasija.

Čestitajući ambasadoru Minasiju na imenovanju i zahvaljujući se na punoj podršci koju Italija pruža Bosni i Hercegovini u procesu evroatlantskih integracija, ministar Bevanda izrazio je očekivanje da će odnosi dvije prijateljske zemlje ostati na najvišem nivou, kako na političkom i ekonomskom tako i na obrazovnom i kulturnom planu.

Opširnije...

BiH ispunila i posljednji uslov za naplatu 125 miliona dolara od klirinškog duga

Saopćenje, 2.6.2017. godine

20170602 mSporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Ruske Federacije, koji se odnosi na klirinški dug bivšeg SSSR-a, juče je stupio na snagu objavljivanjem u „Službenom glasniku BiH“ čime su u BiH ispunjeni uslovi za skoru uplatu 125 miliona američkih dolara na račun u Centralnoj banci BiH.

Ministarstvo finansija i trezora BiH obavijestilo je danas Ambasadu Ruske Federacije u BiH da su sa bh. strane ispunjeni svi uslovi za realizaciju obaveza po Sporazumu o regulisanju obaveza bivšeg SSSR-a po obračunima u vezi s robnim prometom između bivšeg SSSR-a i bivše SFRJ kojeg je u Moskivi u ime BiH potpisao ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Opširnije...

Ministar Bevanda i ambasador Saudijske Arabije razgovarali o nastavku saradnje dvije zemlje u oblasti infrastrukture

Sarajevo, 21.06.2017.

Saudijska Mala

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha s kojim je razgovarao o nastavku saradnje dvije zemlje koja se realizira u skoro svim oblastima.

Ministar Bevanda je rekao da je sva unutrašnja procedura oko zaključivanja Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja završena i da je naredni korak utvrđivanje termina potpisivanja sporazuma.

Opširnije...

Njemačka otpisuje dug BiH u iznosu 12,8 miliona eura

Sarajevo, 04.05.2017.

20170504 mAmbasadorica SR Njemačke Christiane Hohmann uručila je danas dopise zamjeniku predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministru finansija i trezora Vjekoslavu Bevandi kojima se potvrđuje otpis duga BiH u iznosu 12,8 miliona eura.  

Riječ je o otpisu treće tranše duga u ukupnom iznosu od 50,2 miliona eura koji se zasniva na sporazumu između BiH i Kreditne banke za obnovu i razvoj sa sjedištem u Frankfurtu (KfW).

Opširnije...