logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda i ambasador Vigemark razgovarali o usvajanju budžeta

Saopćenje, 10.10.2017.

Vigemark - Bevanda 1010-MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU za BiH Lars-Gunar Vigemarka s kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima s posebnim osvrtom na proces pripreme i usvajanja budžeta za iduću godinu.

Opširnije...

Ministar Bevanda i ambasador Vigemark razgovarali o nastavku provedbi reformi

Saopćenje, 28.9.2017.

20170928 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU za BiH Lars-Gunar Vigemarka s kojim je razgovarao o nastavku provedbi ekonomskih reformi u Bosni i Hercegovini.

Tokom sastanka naglašeno je da je došlo do zastoja u provedbi reformi, posebno onih koje se tiču investicijskih projekata te je ponovo istaknuta neophodnost usvjanja izmjena i dopuna Zakona o akcizama u BiH, kao i ostalih zakonskih rješenja koja su predviđena Reformskom agendom.

Opširnije...

Potpisan Sporazum o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć Narodne Republike Kine

Sarajevo 13.9.2017

20170913 mZamjenik predsjevajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo potpisali su Sporazum o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i Narodne Republike Kine u vrijednosti 30 miliona juana (oko 7,5 miliona KM).

Opširnije...

Bevanda i De Lanoj razgovarali o nastavku saradnje s MMF-om

Saopćenje, 19.9.2017. godine

20170919 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Antonijem de Lanojem o nastavku saradnje s ovom finansijskom institucijom.

Opširnije...

Konferencija za medije ministra Bevande (AUDO)

Sarajevo, 29.8.2017.

bevanda 2029-8-2017Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je u Sarajevu konferenciju za medije.
 

AUDIO ZAPIS KONFERENCIJE ZA MEDIJE