logosrbdeachrvdeacbosact

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Ministar Bevanda o nastavku saradnje s novom direktoricom u Svjetskoj banci

Saopćnje, 20.07. 2017.

IMG 1870 MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanu direktoricu Svjetske banke za zapadni Balkan Lindu van Gelder.

Ministar Bevanda poželio je novoj direktorici uspješan predstojeći mandat te naglasio kako očekuje da će dobra saradnja sa Svjetskom bankom biti nastavljena jer je ta institucija važan strateški partner za BiH ne samo kroz pružanje finansijske pomoći, nego i tehničke podrške koja je od izuzetnog značaja.

Opširnije...

Saudijski fond odobrio projekte u BiH vrijedne oko 47 miliona KM

Saopćenje 19.07.2017.

IMG 1848 MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha koji ge je obavijestio da je Saudijski fond za razvoj odobrio finansiranje dva važna projekta u BiH.

Ministar Bevanda zahvalio se na podršci koju pruža Saudijska Arabija, posebno u finansiranju projekata koji imaju socijalnu dimenziju.

Opširnije...

Ministar Bevanda primio u nastupnu posjetu Ambasadora Italije

Saopćenje, 21.06.2017.

ItalijaMalaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Italije u našoj zemlji Nicolu Minasija.

Čestitajući ambasadoru Minasiju na imenovanju i zahvaljujući se na punoj podršci koju Italija pruža Bosni i Hercegovini u procesu evroatlantskih integracija, ministar Bevanda izrazio je očekivanje da će odnosi dvije prijateljske zemlje ostati na najvišem nivou, kako na političkom i ekonomskom tako i na obrazovnom i kulturnom planu.

Opširnije...

Švedska nastavlja pružati podršku BiH

Saopćenje, 21.06.2017.

SvedskaMalaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Švedske u BiH Andersa Hagelberga s kojim je razgovarao o nastavku saradnje dvije zemlje.

Ministar Bevanda naglasio je da je zahvalan vlastima Švedske koje kontinuirano pružaju finansijsku podršku u svim oblastima koje su bitne za poboljšanje uslova života u Bosni i Hercegovini.

Opširnije...

Ministar Bevanda i ambasador Saudijske Arabije razgovarali o nastavku saradnje dvije zemlje u oblasti infrastrukture

Sarajevo, 21.06.2017.

Saudijska Mala

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas ambasadora Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha s kojim je razgovarao o nastavku saradnje dvije zemlje koja se realizira u skoro svim oblastima.

Ministar Bevanda je rekao da je sva unutrašnja procedura oko zaključivanja Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja završena i da je naredni korak utvrđivanje termina potpisivanja sporazuma.

Opširnije...