logosrbdeachrvdeacbosact

Ministar Bevanda i ambasador Vigemark razgovarali o usvajanju budžeta

Saopćenje, 10.10.2017.

Vigemark - Bevanda 1010-MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas šefa Delegacije Evropske unije u BiH i specijalnog predstavnika EU za BiH Lars-Gunar Vigemarka s kojim je razgovarao o aktuelnim pitanjima s posebnim osvrtom na proces pripreme i usvajanja budžeta za iduću godinu.

Ministar Bevanda naglasio je da su, nakon nedavnog usvajanja Globalnog fiskalnog okvira, stvoreni preduvjeti da se ispoštuju zakonski rokovi za usvajanje budžeta za iduću godinu na nivou BiH, ali i oba entiteta.

Naglašeno je da je u Ministarstvu finansija i trezora BiH u završnoj fazi izrada budžeta institucija BiH za 2018. godinu, kao i finaliziranje Dokumenta okvirnog budžeta (DOB) za period 2018.-2020. godina.

Tokom sastanka govorilo se o važnosti nastavka reformskog procesa što podrazumijeva i usvajanje izmjena i dopuna seta zakona koji se odnose na akcize i koje je nedavno usvojio Upravni odbor Uprave za indirektno oporezivanje, kao i zakonskih izmjena o osiguranju depozita. (kraj)