logosrbdeachrvdeacbosact

Sastanak ministra finansija i trezora BiH sa novoimenovanim direktorom Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovine

Sarajevo, 29.8.2017.

ovaMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovini, gospodina Emanuela Salinasa, kojem je ovo ujedno i prvi radni sastanak nakon preuzimanja dužnosti 28.8.2017. godine.

Ministar Bevanda izrazio je novom direktoru dobrodošlicu i poželio uspješan predstojeći mandat u Bosni i Hercegovini. Ministar se osvrnuo na prethodnu uspješnu saradnju sa Svjetskom bankom kao veoma važnim partnerom, te naglasio da je podrška te institucije od strateškog značaja za provedbu potrebnih reformi za koje se Bosna i Hercegovina opredijelila.

Ovom prilikom gospodin Salinas je naglasio da se nada da će uspješna saradnja Svjetske banke i Bosne i Hercegovine biti nastavljena i za vrijeme njegovog mandata, te da će Svjetska banka nastaviti podržavati Bosnu i Hercegovinu u nastavku provedbe Reformske agende  BiH 2015-2018 i na njenom putu ka članstvu u Evropskoj uniji.

Ministar Bevanda i gospodin Salinas kratko su se osvrnuli na tehnički aspekt saradnje između Svjetske banke i Bosne i Hercegovine i složili se da će u narednom periodu obje strane nastaviti s pružanjem uzajamne pomoći na svim poljima.