logosrbdeachrvdeacbosact

Ministar Bevanda o nastavku saradnje s novom direktoricom u Svjetskoj banci

Saopćnje, 20.07. 2017.

IMG 1870 MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanu direktoricu Svjetske banke za zapadni Balkan Lindu van Gelder.

Ministar Bevanda poželio je novoj direktorici uspješan predstojeći mandat te naglasio kako očekuje da će dobra saradnja sa Svjetskom bankom biti nastavljena jer je ta institucija važan strateški partner za BiH ne samo kroz pružanje finansijske pomoći, nego i tehničke podrške koja je od izuzetnog značaja.

U svojoj prvoj posjeti Bosni i Hercegovini direktorica Van Gelder je istakla da su podrška malim i srednjim preduzećima te reforme zdravstvenog i saobraćajnog sektora prioritetna područja na koja će se Svjetska banka fokusirati u narednom periodu.

Van Gelder je zahvalila ministru Bevandi na aktivnom zalaganju Ministarstva finansija i trezora BiH u postupku zaključivanja sporazuma sa Svjetskom bankom kako bi se omogućilo da ugovoreni projekti što prije započnu s implementacijom.

Današnjem sastanku u Ministarstvu finansija i trezora prisustvovala je i direktorica Ureda Svjetske banke u BiH Tatiana Proskuryakova kojoj je ovo bio posljednji radni dan u BiH jer odlazi na novu dužnost.

Ministar Bevanda zahvalio se Proskuryakovoj i osoblju njenog ureda na dobroj saradnji te joj poželio uspješan rad u budućoj misiji.(kraj)