logosrbdeachrvdeacbosact

Ministar Bevanda primio u nastupnu posjetu Ambasadora Italije

Saopćenje, 21.06.2017.

ItalijaMalaZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Italije u našoj zemlji Nicolu Minasija.

Čestitajući ambasadoru Minasiju na imenovanju i zahvaljujući se na punoj podršci koju Italija pruža Bosni i Hercegovini u procesu evroatlantskih integracija, ministar Bevanda izrazio je očekivanje da će odnosi dvije prijateljske zemlje ostati na najvišem nivou, kako na političkom i ekonomskom tako i na obrazovnom i kulturnom planu.
Razmijenjene su informacije o dostignutom stepenu evropskih integracija BiH, kao i o obavezama naše zemlje na putu ka statusu kandidata za ulazak u Evropsku uniju (EU). Također, sagovornici su ukazali na značaj provođenja obaveza iz Reformske agende na koju su se obavezale vlasti u Bosni i Hercegovini.

Naglašena je činjenica da postoje snažne bilateralne veze između dvije države, te da ovu saradnju treba nastaviti u punom kapacitetu i u predstojećem periodu.