logosrbdeachrvdeacbosact

BiH-Katar:Potpisan Sporazum o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja

Saopćenje, 21.7.2010. 

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Dragan Vrankić i ministar finansija i ekonomije Države Katar Yousuf Hussein Kamal potpisali su Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Države Katar o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i sprječavanju fiskalne utaje u odnosu na poreze na dohodak

Sporazum je potpisan u sarajevskoj rezidenciji Konak, u okviru posjete Bosni i Hercegovini delegacije Države Katar s Emirom Države Katar šeikom Hamadom bin Khalifom Al-Thaniem na čelu.  

Potpisan je i Protokol sa druge sjednice Zajedničkog komiteta o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji BiH i Katara. Ovaj protokol su potpisali ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj i ministar trgovine i biznisa Katara Jassem Al-Thany.

Također, potpisan je i Sporazum o saradnji i razmjeni vijesti između Federalne novinske agencije (FENA) i Katarske novinske agencije.

Potpisivanju ovih dokumenata prisustvovali su članovi Predsjedništva BiH - predsjedavajući Haris Silajdžić i članovi Predsjedništva Željko Komšić i Nebojša Radmanović te ambasador Države Katar u BiH Mubarak Kleefiek Khaled Al-Hajri.