logosrbdeachrvdeacbosact

Članci

Vijesti

Select a news topic from the list below, then select a news article to read.

Bevanda i De Lanoj razgovarali o nastavku saradnje s MMF-om

Saopćenje, 19.9.2017. godine

20170919 mZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda razgovarao je danas s izvršnim direktorom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Antonijem de Lanojem o nastavku saradnje s ovom finansijskom institucijom.

Opširnije...

Potpisan Sporazum o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć Narodne Republike Kine

Sarajevo 13.9.2017

20170913 mZamjenik predsjevajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda i ambasadorica Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Chen Bo potpisali su Sporazum o privredno-tehničkoj saradnji za bespovratnu pomoć između Vijeća ministara BiH i Narodne Republike Kine u vrijednosti 30 miliona juana (oko 7,5 miliona KM).

Opširnije...

Sastanak ministra finansija i trezora BiH sa novoimenovanim direktorom Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovine

Sarajevo, 29.8.2017.

ovaMZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanog direktora Ureda Svjetske banke u Bosni i Hercegovini, gospodina Emanuela Salinasa, kojem je ovo ujedno i prvi radni sastanak nakon preuzimanja dužnosti 28.8.2017. godine.

Ministar Bevanda izrazio je novom direktoru dobrodošlicu i poželio uspješan predstojeći mandat u Bosni i Hercegovini. Ministar se osvrnuo na prethodnu uspješnu saradnju sa Svjetskom bankom kao veoma važnim partnerom, te naglasio da je podrška te institucije od strateškog značaja za provedbu potrebnih reformi za koje se Bosna i Hercegovina opredijelila.

Opširnije...

Konferencija za medije ministra Bevande (AUDO)

Sarajevo, 29.8.2017.

bevanda 2029-8-2017Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda održao je u Sarajevu konferenciju za medije.
 

AUDIO ZAPIS KONFERENCIJE ZA MEDIJE

 

 

Ministar Bevanda o nastavku saradnje s novom direktoricom u Svjetskoj banci

Saopćnje, 20.07. 2017.

IMG 1870 MZamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda primio je danas novoimenovanu direktoricu Svjetske banke za zapadni Balkan Lindu van Gelder.

Ministar Bevanda poželio je novoj direktorici uspješan predstojeći mandat te naglasio kako očekuje da će dobra saradnja sa Svjetskom bankom biti nastavljena jer je ta institucija važan strateški partner za BiH ne samo kroz pružanje finansijske pomoći, nego i tehničke podrške koja je od izuzetnog značaja.

Opširnije...